Η Optima bank πραγματοποίησε σήμερα την 1η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ως εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τις οικονομικές καταστάσεις του 2023, όπου παρουσιάστηκαν κέρδη ρεκόρ μέχρι στιγμής για την τράπεζα €103 εκατ. και τη διανομή μερίσματος €0,44 ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί στο 32% των κερδών της χρήσης 2023. Η Optima bank θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα μοιράσει μέρισμα μέσα στη χρονιά, το οποίο θα καταβληθεί στους δικαιούχους την 1η Ιουλίου.

Η τράπεζα ανακοίνωσε πρόσφατα τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2024, παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση κερδών 78% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, αγγίζοντας τα €32,7 εκατ. και απόδοση ιδίων κεφαλαίων (Return on Tangible Equity – RoTE) που φθάνει το 25,4%, ποσοστό που είναι με διαφορά το υψηλότερο στην Ελλάδα και από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Επίσης, στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκε το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων της τράπεζας, η οποία θα ανοίξει το δεύτερο κατάστημά της στην Κρήτη, στην πόλη των Χανίων μέσα στο καλοκαίρι. Η τράπεζα ενισχύει με τον τρόπο αυτό την παρουσία της στην αγορά της Κρήτης, η οποία διατηρεί σταθερά τις δυναμικές προοπτικές της και το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον, στο ευρύτερο επίπεδο ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, η Optima bank γνωστοποίησε ότι ήδη επεξεργάζεται την ίδρυση μίας ακόμα θυγατρικής, της Optima leasing. Με τη λειτουργία της η τράπεζα θα διευρύνει ακόμα περισσότερο τις λύσεις χρηματοδότησης για επιχειρήσεις, καλύπτοντας κάθε επιχειρηματικό σχέδιο.

Διαβάστε ακόμη: