Την είσοδο της Optima bank στο Χρηματιστήριο ετοιμάζει η διοίκηση της τράπεζας με το ακριβές χρονοδιάγραμμα να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τις από τις συνθήκες που θα επικρατήσουν στην αγορά.

Το Δ.Σ. της τράπεζας συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 22 Μαρτίου, με θέματα την προετοιμασία της τράπεζας, εν όψει της εισαγωγής των μετοχών της στο Χ.Α.

Στην ατζέντα της συνέλευσης περιλαμβάνεται μείωση μετοχικού κεφαλαίου (σ.σ.: μέσω μείωσης της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής) για συμψηφισμό ζημιών παρελθουσών χρήσεων, καθώς και μείωση της ονομαστικής αξίας με ταυτόχρονη αύξηση του συνολικού αριθμού μετοχών (split).

Τέλος, ζητείται να εξουσιοδοτήσουν οι μέτοχοι το Δ.Σ., ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε ΑΜΚ με περιορισμό ή και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

Mετά από σχετική ενημέρωση που διενήργησε η διοίκηση της τράπεζας στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου στελέχη της αγοράς προσδιόρισαν την αύξηση κεφαλαίου (σ.σ. κεφάλαια που σκοπεύει να αντλήσει η τράπεζα μέσω της συνδυασμένης προσφοράς) σε τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ.

Στο σχήμα αναδοχής περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα και η Alpha Bank.

Η τράπεζα πάντως έχει ήδη πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας, αφού μόλις στον δεύτερο χρόνο παρουσίας της στην αγορά, πέρασε σε λειτουργική κερδοφορία.

Πέρυσι ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 60 εκατ. ευρώ και μάλιστα με επιτόκιο μόλις 2,75%.

Διαβάστε περισσότερα