Ένα ενδιάμεσο «σκαλοπάτι» προσθέτει η Opel ανάμεσα στους βενζινοκινητήρες και στις αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του Mokka.

Ο λόγος για το νέο Mokka Hybrid με ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, το οποίο διευρύνει την εξηλεκτρισμένη γκάμα του γερμανικού crossover. Σύμφωνα με την Opel, το νέο Mokka Hybrid συνδυάζει θερμικό turbo βενζινοκινητήρα 1.2 λίτρων, απόδοσης 136 ίππων, με ηλεκτρικό μοτέρ 21 kW (28 ίππων), αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων και μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt.

Όπως σε όλα τα ήπια υβριδικά συστήματα η μπαταρία δε φορτίζει εξωτερικά με καλώδιο, αλλά αυτόματα κατά τη διάρκεια επιβράδυνσης του οχήματος. Σημειώνεται ότι χάρη στη συμπαγή σχεδίαση του ήπιου υβριδικού συστήματος, δεν υπάρχει καμία μείωση στους εσωτερικούς χώρους του οχήματος. Στο ψηφιακό κόκπιτ (Pure Panel) προβάλλονται ειδικές πληροφορίες σχετικές με το ήπιο υβριδικό σύστημα, όπως η ροή ενέργειας μεταξύ της μπαταρίας, του βενζινοκινητήρα και των τροχών, καθώς και η κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας.

Οι ενδείξεις έχουν μπλε χρώμα όταν κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και λευκό όταν χρησιμοποιείται ο θερμικός κινητήρας. Δεδομένα σχετικά με τη διανυθείσα απόσταση, το χρόνο ταξιδιού, τη μέση κατανάλωση, την υπολειπόμενη αυτονομία και το ποσοστό της διαδρομής που καλύφτηκε αποκλειστικά με ηλεκτρική ενεργεία προβάλλονται μόλις απενεργοποιηθεί το όχημα.

Τα οφέλη του ήπιου υβριδικού συστήματος είναι η υποβοήθηση του θερμικού κινητήρα στην επιτάχυνση και στην εκκίνηση από στάση, o περιορισμός των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου. Μιλώντας με αριθμούς, το νέο Mokka Hybrid εκπέμπει 110 γρ./χλμ. C02 και καταναλώνει 4,9 λίτρα/100 χλμ.. που είναι 20% χαμηλότερη σε σύγκριση με το Mokka 1.2Τ με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Σε χαμηλές ταχύτητες το νέο Mokka Hybrid μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για έως και 1 χιλιόμετρο ή έως και το 50% των διαδρομών του εντός της πόλης. Από πλευράς επιδόσεων το νέο Mokka Hybrid επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα εντός 9,1 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 207 χλμ./ώρα, ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στα προγράμματα Eco, Normal και Sport. Στην αγορά της Γερμανίας το νέο Mokka Ηybrid είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, με αρχική τιμή τα 31.915 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη