Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2020 η Opel ανακοίνωσε τις τιμές για το Mokka-e, την ηλεκτρική έκδοση του crossover, το οποίο περνάει σε νέα γενιά. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε να δέχεται και προπαραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021.
Μόλις 10 εβδομάδες μετά, όλη η προγραμματισμένη παραγωγή για το 2021 έχει πουληθεί.
Το Mokka-e είναι αδερφό μοντέλο με τα DS3 Crossback E-Tense και Peugeot e-2008.
Η εξάντληση της παραγωγής για το 2021 αφορά τη Γερμανία, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι. Ανάλογα με την περιοχή, η επιδότηση για τα ηλεκτρικά οχήματα μπορεί να ρίξει την τιμή κτίσης του αρκετά χαμηλά. Η βασική έκδοση ξεκινά από τις 32.990 ευρώ, ενώ για την Edition ο τιμοκατάλογος αναγράφει 34.110 ευρώ. Οι τιμές ανεβαίνουν στην Elegance (37.300 ευρώ), ακόμα περισσότερο στην GS Line (38.980 ευρώ) και κορυφώνονται στην Ultimate (41.220 ευρώ).
Ωστόσο, η τελική τιμή για τη βασική έκδοση μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 23.420 ευρώ, χάρη στις γενναίες επιδοτήσεις.
Αυτό σημαίνει ότι το αμιγώς ηλεκτρικό Mokka-e γίνεται αρκετά προσιτό, ειδικά αν πάρουμε ως δεδομένο ότι το μέσο κατά κεφαλήν εισόδημα στη Γερμανία είναι σαφώς μεγαλύτερο από τη χώρα μας.
Πέραν του γεγονότος ότι όλη η παραγωγή του 2021 έχει ήδη πουληθεί, η Opel δεν αναφέρει συγκεκριμένα νούμερα. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι σε μηνιαίο επίπεδο η ζήτηση για το Mokka φτάνει τις 17.000 μονάδες. Αυτός ο αριθμός, όμως, περιλαμβάνει και τις εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.
Όποιο και αν είναι το τελικό νούμερο των παραγγελιών του Mokka-e που θα εξυπηρετηθούν για το 2021, αυτό που κρατάμε είναι ότι το μοντέλο γνωρίζει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία από όση περίμενε η ίδια η εταιρία.