Οι τιμές του πετρελαίου παρέμειναν σε γενικές γραμμές σταθερές καθώς η αγορά προσβλέπει σε μια σειρά στοιχείων που αφορούν τόσο στην αγορά αργού όσο και την οικονομία.

Εν προκειμένω η διαπραγμάτευση τελεί σε αναμονή ανακοινώσεων απο την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του, την απόφαση της Federal Reserve για τα επιτόκια και τα στοιχεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τα αποθέματα αργού και καυσίμων αύριο Τετάρτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent υποχώρησαν 11 σεντς, ή 0,1%, στα 85,35 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 8 σεντς, ή 0,1%, στα 78,95 δολάρια το βαρέλι.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της PVM, οι προσδοκίες για την αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ βοήθησαν στη μείωση του δείκτη του δολαρίου, ο οποίος στήριξε τις τιμές του πετρελαίου καθώς το ασθενέστερο δολάριο καθιστά το εμπόρευμα φθηνότερο για τους αγοραστές που διατηρούν άλλα νομίσματα.

Η Federal Reserve αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της αργότερα στην ημέρα.

Εν τω μεταξύ όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη συνάντηση των βασικών υπουργών του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ ) και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, γνωστής ως ΟΠΕΚ+, όπου οι παραγωγοί αναμένεται να τηρήσουν τους στόχους παραγωγής που συμφωνήθηκαν τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ μειώθηκε τον Ιανουάριο, καθώς οι ιρακινές εξαγωγές μειώθηκαν και η παραγωγή της Νιγηρίας δεν ανέκαμψε, με τα 10 μέλη του ΟΠΕΚ να αντλούν 920.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) κάτω από τους στοχευμένους όγκους βάσει της συμφωνίας ΟΠΕΚ+, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Διαβάστε ακόμη: