Την πεποίθηση ότι το 2023 ο ΟΠΑΠ θα συνεχίσει το ίδιο δυναμικά με την περυσινή χρονιά εξέφρασε η διοίκηση του Ομίλου στο πλαίσιο της 23ης τακτική Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 79,59% (ρεκόρ συμμετοχής για την εταιρεία). Παράλληλα, σημείωσε πως η ανάπτυξη των online και η ανανέωση των legacy παιχνιδιών του ΟΠΑΠ θα αποτελέσουν ορισμένες από τις προτεραιότητες του Οργανισμού, ενώ για το Εurojackpot αναφέρθηκε πως θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2024.

O Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας, στο πλαίσιο της ομιλίας του εστίασε στα πεπραγμένα της χρήσης 2022 και τις προτεραιότητες της νέας χρονιάς. Όπως τόνισε, πέρυσι ο ΟΠΑΠ με οδηγό τη στρατηγική OPAP Forward κατέγραψε ισχυρή ανάπτυξη σε όλους τους οικονομικούς δείκτες. Οι επιδόσεις αυτές, σημείωσε, επιτρέπουν στην εταιρεία να προχωρήσει στη διανομή ποσού ύψους 1,45 ευρώ ανά μετοχή ως συνολική ανταμοιβή για τους μετόχους, από τις μεγαλύτερες μεταξύ των εισηγμένων. «Το 2023 θα συνεχίσουμε το ίδιο δυναμικά. Στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη των καταστημάτων ως προορισμούς ψυχαγωγίας, στη δραστηριότητα στο online και στη συνολική ανάπτυξη των εργασιών μας», σημείωσε.

Η διοίκηση ερωτήθηκε και για τον δανεισμό του ομίλου, σημειώνοντας πως σταθερά προχωρά σε απομόχλευση και προχωρά σε πρόωρη αποπληρωμή υποχρεώσεων. Παράλληλα, η διοίκηση έπειτα από σχετική ερώτηση αιτιολόγησε την παραχώρηση στην Allwyn του ποσοστού του ΟΠΑΠ στη ΒΕΤΑΝΟ, αναφέροντας πως ο ΟΠΑΠ είναι εστιασμένος στην ελληνική και κυπριακή αγορά, ενώ από την πώληση το οικονομικό όφελος ήταν εξαιρετικά σημαντικό. Ακόμη, η διοίκηση ανέφερε πως δεν υπάρχει απόφαση για την έκδοση νέου retail bond, ενώ για τον παράνομο τζόγο τόνισε πως η πάταξη του παραμένει προτεραιότητα για τον ΟΠΑΠ.

Επαναγορά ιδίων μετοχών

Μεταξύ των θεμάτων της ετήσιας τακτικής γσ των μετόχων του ΟΠΑΠ περιλαμβάνονταν και η ανανέωση του προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών (share buyback). Το προηγούμενο πρόγραμμα λήγει στις 16 Ιουνίου 2023 και είναι απαραίτητη η ανανέωση του και η επανέγκριση από τους μετόχους και η εξουσιοδότηση του ΔΣ. Το νέο πρόγραμμα θα είναι ξανά διετές και θα έχει ισχύ από τις 17/6/23 έως τις 17/6/25 αλλά με υψηλότερη την ανώτατη τιμή.

Συγκεκριμένα, το προηγούμενο πρόγραμμα που λήγει τον προσεχή Ιούνιο είχε ως ανώτατη τιμή αγοράς των ιδίων μετοχών τα 17 ευρώ, ενώ το νέο πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι το 2025, ως ανώτατη τιμή τα 20 ευρώ ανά μετοχή (και 0,30 ευρώ η κατώτατη). Επίσης προανήγγειλε αλλαγές στο ΤΖΟΚΕΡ και στο ΚΙΝΟ ώστε να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά στους παίκτες.

Επίσης η ΓΣ ενέκρινε πρόταση του ΔΣ της εταιρείας για τη διανομή υπολοίπου μερίσματος για την εταιρική χρήση 2022, ποσού 0,70 ευρώ ανά μετοχή, επιπλέον του ποσού 0,30 ευρώ ανά μετοχή το οποίο έχει ήδη διανεμηθεί στους μετόχους ως προσωρινό μέρισμα τον Νοέμβριο 2022, ήτοι συνολικού ποσού μερίσματος ανά μετοχή 1 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα