Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης παρουσίασε και επίσημα τον Μίτσελ. Η παρουσίαση έγινε στα κεντρικά των Πρωταθλητών Ελλάδας, στα γραφεία της Πλατείας Αλεξάνδρας.

Η εισαγωγική ομιλία του κ. Μαρινάκη για τον Μίτσελ


“Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους. Να πω δύο κουβέντες για τον Μίτσελ. Ο Μίτσελ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον γνωρίζουμε όλοι από τη θητεία του ως κορυφαίος παίκτης αλλά και προπονητής. Με τον Μίτσελ ζήσαμε κορυφαίες και ανεπανάληπτες βραδιές. Με έναν Ολυμπιακό να παίζει ανεπανάλητο ποδόσφαιρο και να κοιτά στα μάτια Πρωταθλήτριες σε Ισπανία και Ιταλία. Παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Το ευχαριστήθηκαμε όλοι μας. Κατάφερε η ψυχολογία των παικτών να είναι η κατάλληλη. Μας γνωρίζει καλά”.

«Για να βάλουμε καποια πράγματα στη θέση τους και να ακούσουν οι φίλαθλοί μας κάποιες υπεύθυνες κουβέντες. Μιλάμε για έναν κακό Ολυμπιακό που δεν τα πήγε καλά στην Ευρώπη και δεν τα έχει πάει καλά μέχρι τώρα στην Ελλάδα. Θέλω να σας πω ότι αυτός ο κακός Ολυμπιακός έχει δεχτεί πέντε γκολ στα τελευταία λεπτά στην Ευρώπη στις καθυστερήσεις…
Θα μπορούσε αν δεν είχε δεχτεί αυτά τα γκολ να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Στο ματς με τον Αστέρα είχαμε ένα απ ό τα καλύτερα παιχνίδια μας θα έπρεπε να κερδίσουμε όπως και στο ματς με τον Βόλο βάσει ευκαιριών. Ακόμα και στον Άρη, αν δεν είχε γίνει λάθος στην άμυνα, το παιχνίδι δεν γυρνούσε. Καλή η κριτική για να διορθώσεις λάθη αλλά η υπερβολή βλάπτει. Αυτός ο Ολυμπιακός τυχαία έχασε επτά βαθμούς και στην Ευρώπη τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν δεν είχαμε δεχτεί γκολ στις καθυστερήσεις».

Μίτσελ

«Από την Κυριακή νιώθω άλλος άνθρωπος... Το γεγονός και μόνο ότι μπορούσα να συζητήσω την επιστροφή μου ήταν μια μεγάλη προσδοκία.
Πάντα συζητούσα πόσο όμορφα περνούσα στην ομάδα και το πόσο καλούς φίλους έχω κάνει

«Ξέρω ότι έχω τεράστια ευθύνη όπως και όποιος φοράει τη φανέλα του συλλόγου… θα χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν για να μετατρέψουμε το σήμερα όπως θέλουμε και ο μόνος τρόπος είναι η σκληρή δουλειά… Ξέρω κι εγώ ο πρόεδρος τον τρόπο, έχιουμε καλούς παίκτες και με σκληρή δουλειά θα πετύχουμε»

Πριν τις ερωτήσεις στον Μίτσελ ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του Ανιγκό αλλά και τον ρόλο του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην ομάδα

Μίτσελ για το ρόστερ:

«Οι επαφές ήταν όλες γρήγορες. Ο άνθρωπος που μου τηλεφώνησε είναι στην αίθουσα και η απάντηση ήταν άμεση. Πότε έχουμε προπόνηση. Είχα βρεθεί κοντά στο να γυρίσω ξανά. Είναι μειονέκτημα ο μεγάλος αριθμός των παικτών. Για αυτό έχω ζητήσει από τον πρόεδρο και την ομάδα να μην έχουμε παραπάνω από 24 παίκτες. Αυτό έχει φανεί σωστό σε όλους. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά θεωρούμε πως θα γίνει».

Πιστεύει ότι χρειάζεται να αλλάξει, για το αν έχει στο μυαλό τι πρέπει να κάνει

«Ξέρω πως περνάμε μία δύσκολη φάση. Έχουμε καλούς παίκτες και την πρόθεση να ηρεμήσουμε την κατάσταση. Ξέρουμε και τα αποτελέσματα. Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε τα προσόντα που έχουμε. Ότι αυτό μπορούμε να το μετατρέψουμε σε καλή απόδοση. Έχουμε και κάτι άλλο που δεν έχουν οι άλλοι. Την αμέριστη στήριξη του κόσμου».

Αν μπορεί να καταφέρει αυτό που δεν πέτυχε την προηγούμενη θητεία του

“Πραγματικά μου έχει μείνει αξέχαστο το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό. Συνέχισα να την παρακολουθώ και να την αγαπώ. Είναι η ψυχολογία και το καλό κλίμα που είχε η ομάδα και είμαι σίγουρος πως θα το αποκτήσουμε. Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι κάναμε στην πρώτη χρονιά. Όχι τόσο όπως στη 2η. Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε”.

Ερώτηση προς τον κ. Μαρινάκη για το πως έπεισε Μαρσέλο και Χάμες

“Για εμάς με την εμπειρία και τις επαφές που έχουμε είναι κάτι που μας βοηθάει να διαπραγματευθούμε και να πείσουμε μεγάλους παίκτες. Εγώ όλα αυτά τα χρόνια αυτά θέλω να πω πως στον Ολυμπιακό έχουν γίνει πάρα πολλά. Όχι μόνο με τις επιτυχίες στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Πολλές βραδιές δικές μπορεί να αποτελούν μία ζωή για άλλους ή 10 ζωές. Συνεχίζουμε και να αξιοποιούμε αυτές τις επαφές. Αυτό που έχει βοηθήσει πολύ είναι η ενασχόλησή μας με τη Φόρεστ. Είναι κάτι που βοηθάει τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που είναι στην Πρέμιερ δουλεύει υπέρ του Ολυμπιακού. Όταν μπορείς να μιλάς με ανθρώπους στην Ευρώπη από μία ομάδα της Πρέμιερ σου κάνει πιο εύκολη και τη δουλειά σου εδώ. Εχουμε γίνει μία μικρή αποικία της Ρεάλ έλεγα στον Μίτσελ χαριτολογώντας. Να δούμε και τι άλλο θα πάρουμε”.

Το ιστορικό της ανακοίνωσης

Το κάκιστο ξεκίνημα στη σεζόν, εντός κι εκτός συνόρων, έφερε αλλαγές στον Ολυμπιακό: Ο Κάρλος Κορμπεράν αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα από τον Άρη και οι Πειραιώτες βγήκαν στην αγορά για τον τρίτο τους προπονητή από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς, μετά τον Ισπανό και τον Πέδρο Μαρτίνς.

 Η αναζήτηση δεν κράτησε πολύ και έφερε έναν παλιό γνώριμο στον Πειραιά, αφού ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Μίτσελ. Ο έμπειρος τεχνικός έφτασε χθες (20/9) στην Αθήνα, έδωσε τα χέρια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και επιστρέφει για την δεύτερη θητεία του στον σύλλογο.

Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την συμφωνία τους μαζί του την Τετάρτη (21/9) και πλέον ο Μίτσελ… σηκώνει μανίκια, αφού ο Ολυπιακός έχει μείνει ήδη αρκετά πίσω σε Super League και Europa League.

H ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επιστροφή του Ισπανού προπονητή Μίτσελ. Ο 59χρονος, γεννημένος στις 23 Μαρτίου 1963, επιστρέφει στον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον οποίο έγραψε σελίδες δόξας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο άλλοτε θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Ισπανίας καθοδήγησε τον Ολυμπιακό για μια χρυσή διετία (4/2/13 – 6/1/15), κατά την οποία σε 91 παιχνίδια είχε απολογισμό 65 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και 15 ήττες.

Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα (2012-2013, 2013-2014) και ένα κύπελλο (2012-2013), ενώ οδήγησε την ομάδα σε ορισμένες από τις σπουδαιότερες νίκες της στην Ευρώπη απέναντι σε αντιπάλους όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Γιουβέντους, η Μπενφίκα και η Άντερλεχτ. Με τον Μίτσελ στα ηνία οι πρωταθλητές έφτασαν στους «16» του Champions League, την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ένδοξη ιστορία του Θρύλου μας.

Ο Μίτσελ ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο και ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, στα οποία εργάστηκε τόσο ως διευθυντής όσο και ως προπονητής της Castilla. Το 2009 ανέλαβε τη Χετάφε, εν συνεχεία τη Σεβίλλη και μετά τον Ολυμπιακό. Μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα δούλεψε στη Μαρσέιγ, στη Μάλαγα, στην Πούμας (Μεξικό) και ξανά στη Χετάφε».

Διαβάστε ακόμη: