Σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι που διεξήχθη στον Ρέντη, ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Φοίνικα Σύρου και να πάρει την πρόκριση στο Χρυσό Σετ (4-0) για να περάσει στον τελικό του League Cup όπου περιμένει ο Παναθηναϊκός.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι χρειαζόταν νίκη με 3-0 ή 3-1 για να στείλει το παιχνίδι στο έξτρα σετ, κάτι που κατάφερε, με το Χρυσό Σετ να είναι ένα πραγματικό ντέρμπι. Εκεί όμως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το μομέντουμ και με μια ακόμα ανατροπή έφτασαν στη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ καλός επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό του, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια στον Φοίνικα για να διεκδικήσει κάτι παραπάνω. Ο Ιντάλγκο ήταν εξαιρετικός για την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, για να καταφέρουν οι «ερυθρόλευκοι» να φτάσουν μέσα σε 25′ στο 1-0 σετ με 25-17.

 

Στο δεύτερο σετ ο Φοίνικας ξεκίνησε καλύτερα, παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός όμως μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση και να περάσει μπροστά ακόμα και με πέντε πόντους. Η ομάδα της Σύρου δεν το έβαλε κάτω, έκανε την ανατροπή με τη σειρά της και έφτασε ακόμα και σε σετ μπολ με 24-23. Αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στην κατάκτηση του σετ και το 2-0 με το 26-24.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός ήταν ξανά καλύτερος, αφού φαινόταν να το ελέγχει στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Οι παίκτες του Τζουλιάνι ήταν πιο ψύχραιμοι στα κρίσιμα και έτσι μπόρεσαν να στείλουν τον αγώνα στο χρυσό σετ κάνοντας το 3-0 με το 25-21.

Στο Χρυσό Σετ οι Πειραιώτες ξεκίνησαν καλά, όμως ο Φοίνικας έδειξε πως δεν τα παρατά, παίρνοντας με τη σειρά του το προβάδισμα με 12-10. Ο Ολυμπιακός απάντησε και ισοφάρισε σε 12-12, ενώ ακολούθησαν άλλες δύο ισοπαλίες με 13-13 και 14-14. Οι δύο επόμενοι πόντοι όμως πήγαν στους «ερυθρόλευκους» που έκαναν το… 4-0 και πήραν την πρόκριση για τον τελικό.

Διαβάστε ακόμη: