Συνεχίζει και καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το το βράδυ της Πέμπτης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια.

Η φωτιά βρίσκεται σε καθαρά δασικό κομμάτι σε δύσβατο σημείο μακριά από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, αλλά καίει κοντά στις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής.

Αν και ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργος Κελαΐδίτης δήλωσε στο evima.gr, πως, «το μέτωπο είναι 10 km συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτο και υπάρχει πιθανότητα εκκένωσης του χωριού Πράσινο» και πως αυτή τη στιγμή καίει πάνω από το νταμάρι της ΑΓΕΤ και κατευθύνεται προς τον Προφήτη Ηλία Πρασίνου, η πυροσβεστική δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία αναφέροντας πως η φωτιά είναι μακριά από σπίτια. Ωστόσο εκτίμησε πως δύσκολα θα τεθεί υπό έλεγχο μέσα στο βράδυ και θα περιμένουν το πρώτο φως του ήλιου για να σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή αυτή την ώρα (02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής) είναι στα 3 μποφόρ.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 17 οχήματα αλλά οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 82 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

Λόγω της νύχτας στο σημείο επιχειρούν μόνο επίγειες δυνάμεις ενώ νωρίτερα επιχείρησε και ένα αεροσκάφος. Παράλληλα στην κατάσβεση συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα