ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλο και δυσκολότερο γίνεται στους Ευρωπαίους το να τα “βγάζουν πέρα” σύμφωνα με τη Eurostat

Τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της ΕΕ δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες σε τέσσερις χώρες.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τα περισσότερα άτομα στα κράτη μέλη της ΕΕ που συμμετείχαν στην τριμηνιαία καταγραφή δεδομένων για τις συνθήκες διαβίωσης ανέφεραν αυξανόμενες δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα, σε σύγκριση με τα προηγούμενα τρίμηνα, αντανακλώντας την αύξηση των τιμών από τις αρχές του 2022.

Αυτές οι πληροφορίες προέρχονται από δεδομένα σχετικά με τον αντίκτυπο της COVID-19 στις συνθήκες διαβίωσης και είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συλλογής δεδομένων με τη συμμετοχή 11 κρατών μελών σύμφωνα με την Eurostat. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συλλογής στοιχείων κυκλοφόρησαν τον Ιούνιο.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το μερίδιο του πληθυσμού που μπορούσε να τα βγάλει πέρα ​​εύκολα ή πολύ εύκολα κυμάνθηκε από 3,6% στη Βουλγαρία έως 40,5% στη Φινλανδία. Το μερίδιο αυτό μειώθηκε σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και στις εννέα χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, εκτός από την Ιταλία (+0,3 ποσοστιαίες μονάδες (%)).

Η μεγαλύτερη μείωση στο μερίδιο του πληθυσμού που μπορούσε να τα βγάλει πέρα ​​εύκολα ή πολύ εύκολα το δεύτερο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο καταγράφηκε στη Σλοβενία ​​(-4,4 %) και στην Αυστρία (-4,0%).

Ωστόσο, το μερίδιο του πληθυσμού που μπορεί να τα βγάλει πέρα ​​με μεγάλη δυσκολία ή με δυσκολία αυξήθηκε κατά τα τρίμηνα.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, το μερίδιο αυτό αυξήθηκε σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες, εκτός από τη Σλοβενία ​​και τη Φινλανδία, όπου μειώθηκε κατά 0,1 % και 0,5%, αντίστοιχα. Το ίδιο τρίμηνο, οι υψηλότερες αυξήσεις σε αυτό το μερίδιο σημειώθηκαν στη Γαλλία (+5,6%) και στην Αυστρία (+2,7 %).

Το μερίδιο του πληθυσμού που μπορούσε να τα βγάλει πέρα με μεγάλη δυσκολία ή με δυσκολία κυμαινόταν μεταξύ 11,0% στη Φινλανδία και 39,8% στη Βουλγαρία.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες ή δυσκολίες να τα βγάλουν πέρα στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Διαβάστε ακόμη: