Επειδή όπως ξέρετε, πρώτοι εμείς εδώ στο Radar, αποκαλύψαμε τις …εξελίξεις γύρω από την υπόθεση εξαγοράς της Τέρνα Ενεργειακής, όταν όλοι έγραφαν πως «χάλασε» και εμείς κατηγορηματικά γράφαμε πως το deal είναι ΣΙΓΟΥΡΟ, επανερχόμαστε για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα στο επενδυτικό κοινό!

Πρώτον, οι διαπραγματεύσεις με την Macquarie πράγματι εδώ και κάποιες μέρες, περίπου 2 εβδομάδες έλαβαν τέλος! Εκείνο που ωστόσο έχει σημασία είναι ότι η Macquarie, ΔΕΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ, όπως τα διάφορα media επισημαίνουν αλλά …ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ!!! Οι διαπραγματεύσεις έλαβαν τέλος με πρωτοβουλία των μετόχων της Τέρνα Ενεργειακής!

Δεύτερον, οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με την First, εκ των κορυφαίων funds του κόσμου, η οποία αποτελεί και τον βασικό εταίρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο υποψήφιο για την παραχώρηση της Αττικής οδού κοινοπρακτικό σχήμα!

Τρίτον, η First σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες έχει υποβάλει πρόταση υψηλότερη κατά 1,77-1,82 ευρώ ανά μετοχή από την Macquarie, δηλαδή πρόταση άνω των 22 ευρώ ανά μετοχή!

Τέταρτον, το deal θα γίνει ΣΙΓΟΥΡΑ και κατά πληροφορίες θα ολοκληρωθεί μέσα στον Αύγουστο! Αν υπάρξουν τυχόν καθυστερήσεις σε λεπτομέρειες, θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο!

Αυτή είναι όλη η αλήθεια, φίλες και φίλοι, που μόνο το Radar αποκάλυψε εδώ και μέρες, είδηση προς είδηση, μολονότι τώρα ως συνήθως όλοι όσοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου – και οι οποίοι σε μόνιμη βάση μας αντιγράφουν- σπεύδουν να δηλώσουν ότι … επιβεβαιώνονται!!!