*** Μετοχικές αλλαγές στη Μοτοδυναμική. Ο Πάρης Κυριακόπουλος αύξησε το ποσοστό του σε 10,81% από 7,10% που είχε, λόγω κληρονομιάς ποσοστού από τον εκλιπόντα Οδυσσέα Κυριακόπουλο, πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ.

*** Προδιαγεγραμμένη η εξέλιξη και σε συνέχεια της συνεργασίας τους που ξεκίνησε πέρυσι. Ζαγόρι και Green Cola ενώνουν τις δυνάμεις τους, συγχωνευόμενες. Νέα δύναμη στον κλάδο εμφιαλωμένων νερών – αναψυκτικών, που ήδη έχει ανατρέψει ισορροπίες και απειλεί με νέα αναδιανομή μεριδίων στην εγχώρια αγορά.

*** Ποσοστό 66,67%, δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία επιδιώκει να αποκτήσει η Πειραιώς στη MIG, από 60,7758% που κατέχει μέχρι τώρα. Αυτός ήταν και ο λόγος της παράτασης που ζήτησε και πήρε αρμοδίως. Δύσκολο; Ναι. Ακατόρθωτο; Όχι.

*** Ευχάριστη έκπληξη οι Ευρωσύμβουλοι. Αυξημένος τζίρος στα 5 εκατ. ευρώ παρά κάτι, κέρδη προ φόρων 1, 67 εκατ. ευρώ, καθαρή θέση 3,88 εκατ., ταμειακά διαθέσιμα 2 εκατ. και ανεκτέλεστο 6 εκατ. ευρώ.

*** Ελλάκτωρ και Εβροφάρμα ανακοίνωσαν ότι θα προτείνουν στις ετήσιες γενικές συνελεύσεις τους τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2022.

*** Η ΕΚΤΕΡ, μένοντας μακριά από μεγάλα σχήματα κατασκευών και αποκρούοντας προτάσεις για ενιαίο σχήμα με άλλες μικρότερες του κλάδου, ακολουθεί τη δική της πορεία. Ανακοίνωση τη σύναψη ομολογιακού δανείου 42,64 εκατ. ευρώ από την Πειραιώς, για την ανέγερση υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, το οποίο έχει ενταχθεί στις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης. Συνολικός προϋπολογισμός της επένδυσης 53,3 εκατ. ευρώ.

*** Εταιρείες τροφίμων και logistics βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων από πλευράς των περισσότερων ξένων και εγχώριων χαρτοφυλακίων. Στα ακίνητα διαφαίνεται μία κάποια ανάσχεση του ενδιαφέροντος από ισραηλινά κεφάλαια, ενώ επανήλθαν δυναμικά οι Κινέζοι…

*** Μέχρι και την 20η Απριλίου θα διαπραγματεύονται οι μετοχές της εταιρείας Πλαίσιο στο Χρηματιστήριο. Όσοι μέτοχοι δεν προχωρήσουν στην πώλησή τους μέχρι τότε, θα αποκομίσουν αναγκαστικά το ποσό που τους αντιστοιχεί (αριθμός μετοχών χ 4,58 ευρώ) στους δηλωμένους λογαριασμούς ΣΑΤ. Μέχρι την περασμένη Παρασκευή δεν είχαν συγκεντρωθεί 444.874 μετοχές, ήτοι ποσοστό 2,02%.

*** Την ιδιότητα του ειδικού διαπραγματευτή επί των μετοχών της Intrakat, αναλαμβάνει  η BETTA Χρηματιστηριακή.

*** Δεν είμαι ειδικός για τις μπίζνες στον χώρο των πολυτελών εστιατορίων και ειδικά της Μυκόνου. Σε καλή μεριά στους τρεις συνεταίρους που πούλησαν το 50% του Nammos. Αλλά, γιατί κάποιοι ντόπιοι εμπλέκουν και Εφορία, ΙΚΑ-ΕΦΚΑ και ρυθμίσεις (απλήρωτων;) χρεών;

*** Ποσοστό 1,443% των ιδίων μετοχών του κατέχει ο ΟΤΕ. Με αργούς ρυθμούς οι αγορές, προφανώς δεν υπάρχει βία, μέχρι τις “μεγάλες αποφάσεις”…

*** Μεθοδικά, η Eurobank ισχυροποιεί τη θέση της σε κάθε τομέα, περιλαμβανομένου και αυτού των συμμετοχών. Ήδη, κατέχει πλέον το 29,2% της Ελληνικής Τράπεζας και… πάει για άλλα.

*** Η διοίκηση της Παγκρήτιας άρχισε και μέσω επιτόπιων επισκέψεων την επίσπευση των διαδικασιών απορρόφησης της Συνεταιριστικής τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. Σωστά, γιατί έρχονται και τα πιο δύσκολα εγχειρήματα της HSBC και αργότερα και της Attica Bank.

*** “Πετάει” η επιβατική κίνηση της Aegean, καθώς στο 1ο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 72% (!) σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο και κατά 5% σε σχέση με την επιβατική κίνηση του 2019.

*** Ξαφνική κινητικότητα για τη μετοχή της ΕΚΤΕΡ, που έκλεισε την Πέμπτη στο +11,86%, με υψηλό στα 1,715 και τζίρο 178.555 μετοχές. Να ήταν μόνο η είδηση για το ομολογιακό και το ξενοδοχείο, άραγε; Χλωμό…

*** Στο 4,60% το ποσοστό των ιδίων μετοχών του έφτασε ο Τιτάνας και πάει για υψηλότερα. Τα…μπόνους, βλέπετε, (προ)πληρώνονται.

*** Να και συνεργασία της ΑΑΔΕ, με την Japan Tobacco International, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της προστασίας της δημόσιας υγείας και βεβαίως την πάταξη του λαθρεμπορίου, τη συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών και τη συνδρομή στην ταυτοποίηση των παράνομων καπνικών προϊόντων.

*** Μέσα στον Μάιο προγραμματίζεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Avant Mar, το νέο boutique ξενοδοχείο 5 αστέρων της Grivalia Hospitality στη Νάουσα της Πάρου. Το νέο υπερπολυτελές ξενοδοχείο αναμένεται να αναβαθμίσει περαιτέρω το τουριστικό προϊόν του νησιού, αλλά και της χώρας συνολικά, προσφέροντας μία εμπειρία φιλοξενίας πολύ υψηλών προδιαγραφών για τους εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες. Το ύψος της συνολικής επένδυσης ανήλθε σε €20 εκατομμύρια.

*** Οι ελληνικές τράπεζες είναι ανθεκτικές παρά την αναταραχή στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της ΕΕ εκτιμά σε νέα της έκθεση, η Alpha Finance. Η χρηματιστηριακή, δίνει σύσταση αγοράς και περιθώρια ανόδου για τις τράπεζες που καλύπτει, βλέποντας μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου για την Πειραιώς και ακολούθως για Εθνική και Eurobank.

*** Από το 2017 (!!!) κρατάει αυτή η (καλή ή κακή, τι λέτε;) συνήθεια του Τιτάνα, να δανείζεται η εταιρεία, για να διανείμει μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου στους μετόχους της. Θα επανέλθω στο θέμα, έχει μεγάλο ενδιαφέρον, νομίζω.

*** Με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ειδικά τώρα καθώς διανύουμε προεκλογική περίοδο, αναμένεται η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της τράπεζας, αύριο Παρασκευή. Αποκλείω μα μην μπει στον πειρασμό (από καθήκον, δεν υπονοώ κάτι άλλο, μην είσαστε καχύποπτοι, παρακαλώ) ο Γιάννης Στουρνάρας, να προχωρήσει σε έμμεσες πλην σαφείς προειδοποιήσεις προς το πολιτικό προσωπικό της χώρας, με φόντο την επόμενη μέρα των εκλογών και τους κινδύνους αλλεπάλληλων αναμετρήσεων.

*** Αύριο δημοσιεύουν αποτελέσματα έτους η ΕΛΓΕΚΑ (χωρίς μέρισμα) και ο Κλουκίνας-Λάππας (χωρίς μέρισμα), ο ΟΤΕ ανακοινώνει πρώτο τρίμηνο την ίδια ημέρα (και όχι στις…5 Απριλίου που έλεγε στην ανακοίνωση) και την ερχόμενη Τρίτη έρχεται η σειρά της Intralot (χωρίς μέρισμα, επίσης).

*** Τα αποτελέσματα της QUEST δεν… ενθουσίασαν την αγορά. Περισσότερα, προσεχώς.

*** Παρουσιάσεις και μεσαίου μεγέθους εισηγμένων εταιρειών σε ξένους, με αντίστοιχα road shows; Μακάρι, καιρός ήταν να αφυπνιστεί κάπως και η διοίκηση του ΧΑ

*** Τσιμέντο να γίνει… Ακόμα και την προοπτική ανταλλαγής πακέτων μετοχών, μεταξύ άλλων, λέγεται ότι εξετάζει η διοίκηση του Τιτάνα, με μεγάλο ξένο ομοειδή φυσικά όμιλο. Μετρημένα κουκιά είναι πλέον οι τσιμεντοβιομηχανίες, ειδικά στην Ευρώπη. Στόχος, τι άλλο, το άνοιγμα κλειστών αγορών και φυσικά η επόμενη ημέρα της εταιρείας…

Διαβάστε περισσότερα