Όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ένα ευρύ και διαρθρωτικό ανασχηματισμό εντός των επόμενων ημερών, το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, χωρίς να αποκλείεται αύριο μεθαύριο …

Την ώρα τούτη δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή συναισθηματισμοί, δεδομένου ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και το στραπάτσο της ΝΔ που από το 40% πέρυσι κατρακύλησε κάτω του 29% σε έναν μόλις χρόνο, δεν αφήνει περιθώρια δισταγμών και αναποφασιστικότητας!

Η φημολογία που τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί είναι άκρατη και σας την μεταφέρουμε με επιφυλακή, καθώς θέσεις και ονόματα δεν δύναται να επιβεβαιωθούν!

Σύμφωνα με τη σχετική φημολογία ο νυν Υπ. Παιδείας Κυρ. Πιερρακάκης φέρεται να προορίζεται για το αναδιαρθρωμένο Υπ. Εσωτερικών, μαζί με τον Θ. Λιβάνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει και το Ψηφιακής Διακυβέρνησης!

Το Μαξίμου φέρεται προβληματισμένο τόσο από την Ν. Κεραμέως όσο και από τον Δ. Παπαστεργίου που αποδείχτηκαν κατώτεροι των προσδοκιών!

Όπως και ο Γ. Φλωρίδης, τον αντικαταστάτη του οποίου ο πρωθυπουργός φέρεται να αναζητεί στα πρόσωπα του κ. Τσιάρα ή του Στ. Παπασταύρου!

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εργολάβοι καθώς και γνωστοί ολιγάρχες πιέζουν τον πρωθυπουργό για την αντικατάσταση του Υπ. Δημοσίων Έργων Χρ. Σταικούρα και του Υπ. Ανάπτυξης Κ. Σκρέκα!

Την έξοδο φέρεται να βλέπει και ο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Λ. Αυγενάκης!

Σοβαρές πηγές κοντά στον πρωθυπουργό αναφέρουν ότι τον δρόμο της επιστροφής στην κυβέρνηση φέρεται να παίρνουν ο Νότης Μηταράκης (Ναυτιλίας) και ο Τάκης Θεοδωρικάκος (Μετανάστευσης)!

Για τον Υπ. Ενέργειας Θ. Σκυλακάκη έχει τεθεί σοβαρό ζήτημα από τα ισχυρά συμφέροντα του χώρου, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται το μέλλον του, που για κάποιους είναι συνδεδεμένο με τη θέση του Επιτρόπου Ενέργειας της Κομισιόν που σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές φέρεται να διεκδικεί!

Πάντως σοβαρός προβληματισμός φέρεται να επικρατεί στο στενό περιβάλλον Μητσοτάκη με τους …Ποταμίσιους, όλους αυτούς που προέρχονται από τον μεσαίο χώρο και κόμματα που διαλύθηκαν, ή το παλαιό σημιτικό ΠΑΣΟΚ, η προσχώρηση των οποίων αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά, τη φιλοσοφία και τις αρχές του κόμματος της ΝΔ, μεταλλάσσοντας την σε κάτι ξένο προς τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της οι οποίοι στράφηκαν σε δεξιούς περιθωριακούς ως επί το πλείστον σχηματισμούς!

Διαβάστε ακόμη