Σήμερα (24/02), ο Όλαφ Σολτς υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία και τόνισε ότι εργάζεται για την ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας εναντίον της Ρωσίας, αναφορικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

«Προσπαθούμε να καταστήσουμε σαφές σε διεθνές επίπεδο ότι η Ρωσία στέκεται μόνη στον κόσμο με την επιθετικότητά της, κατά της Ουκρανίας», ανέφερε στην πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο για επίσκεψη στην Ινδία. «Βρίσκομαι σε στενή επαφή με τον Πρωθυπουργό (σ.σ. Ναρέντρα) Μόντι τους τελευταίους μήνες και θα προωθήσω για ακόμη μία φορά, την άποψη και τη θέση μας, για αυτόν τον πόλεμο», σημείωσε.

Τηλεφωνική επικοινωνία Βλαντιμίρ Πούτιν – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε μία «δίκαια ειρήνη» στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια σημερινής (24/02) τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, κατά την πρώτη επέτειο από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

«Ο Πρόεδρος (σ.σ. Ρετζέπ Ταγίπ) Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί μία δίκαια ειρήνη, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και καταστροφών», σύμφωνα με τη σύντομη ενημέρωση, ενώ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της γείτονος χώρας τάσσεται, επίσης, υπέρ της επανέναρξης ισχύος της συμφωνίας για εξαγωγές σιτηρών, η οποία υπεγράφη από την Άγκυρα, τη Μόσχα, το Κίεβο και τα Ηνωμένα Έθνη, υπό την αιγίδα της Τουρκίας.

Διαβάστε ακόμη: