Όταν στα παρασκήνια της ΝΔ τις δύσκολες εποχές της διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώτα με τις φωτιές και στη συνέχεια με τις υποκλοπές σιγοψιθυρίζονταν σενάρια διαδοχής εάν ο πρωθυπουργός δεν αποσπούσε αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές, ο Κωστής Χατζηδάκης υπήρξε ένα ισχυρό στήριγμα!

Σε βαθμό που όπως λέει ο αστικός μύθος, ο Κυρ. Μητσοτάκης θα τον στήριζε ως αρχηγό της ΝΔ εάν ο ίδιος αποφάσιζε να αποχωρήσει!

Μιλάμε για την εποχή που η Διαπλοκή εξύφαινε σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας χωρίς τον Κυρ. Μητσοτάκη πρωθυπουργό!

Υπό το πρίσμα αυτό ο Κυριάκος του χρωστούσε την ειλικρινή στήριξη!

Και ο Κωστής, για να είμαστε δίκαιοι, ουδέποτε λησμόνησε την διαχρονική υποστήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη!

Και η αλήθεια είναι πως ο Κωστής Χατζηδάκης είχε σοβαρές πιθανότητες να αναλάβει το Υπ. Εξωτερικών.

Λόγω γνώσεων, φυσικής παρουσίας και ευρωπαϊκού τεχνοκρατικού προφίλ!

Όμως για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ο νέος Τσάρος της οικονομίας!

Του ανέθεσε όχι μόνο το παλιό και διαχρονικό Υπ. Εθνικής Οικονομίας αλλά όλο τον συντονιστικό ρόλο της οικονομικής πολιτικής, από τα φορολογικά μέχρι τα μάκρο, το λογιστήριο του Κράτους και τα Αναπτυξιακά Ταμεία!

Σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο ο Κωστής Χατζηδάκης είναι την ώρα τούτη ο δεύτερος πιο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης!

Με Πιερρακάκη και Κεραμέως δίπλα του (πέραν του Δένδια και Παναγιωτόπουλου που ex officio θα τον συνοδεύσουν) ο πρωθυπουργός στην Ουάσινγκτον!

Ο Ραγκούσης του Κυριάκου

Στο μεταξύ, μια από τις εξωκοινοβουλευτικές εκπλήξεις της κυβέρνησης είναι ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, που αναλαμβάνει το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπό τις ευλογίες και τα καλά λόγια του προκατόχου του Κυρ. Πιερρακάκη, ο οποίος φέρεται να τον επρότεινε!

Στο πρόσωπο του Δ. Παπαστεργίου πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν ομοιότητες με τον Γιάννη Ραγκούση και τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου!

Δήμαρχος Πάρου ο ένας, Δήμαρχος Τρικάλων ο άλλος!

Που τους ένωσε η αγάπη για τις τεχνολογίες, τον μεν Παπαστεργίου με τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον δε Ραγκούση με τον ΓΑΠ!

Και οι δυο ως εξωκοινοβουλευτικοί, προερχόμενοι από την τοπική αυτοδιοίκηση υπουργοποιήθηκαν!

Μένει να δούμε τη συνέχεια…

Βασίλης Κικίλιας, Υπουργείο Τουρισμού.

Το τηλεφώνημα που έστειλε τον Β. Κικίλια στο Πολιτικής Προστασίας! Και οι εμμονές από εξωθεσμικούς κύκλους δίπλα στον Κυριάκο!

Είναι γεγονός πως υπήρξαν πρόσωπα στο στενό εξωθεσμικό περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτηρίζονταν από μια εμμονή ως προς το πρόσωπο του Βασίλη Κικίλια, για τους δικούς τους λόγους!

Και προσπάθησαν, όπως και έναν ακόμη πρωτοκλασάτο υπουργό που τελικά μπήκε στην κυβέρνηση και αυτός, να τους θέσουν εκτός!

Δεν τα κατάφεραν!

Ωστόσο στην περίπτωση του Β. Κικίλια χρειάστηκε να μεσολαβήσει και ένα ηχηρό τηλεφώνημα που προερχόταν από σεβάσμιο πρόσωπο μεγάλης επιχειρηματικής οικογένειας! Πιθανόν έπαιξε ρόλο!

Όμως το γεγονός είναι πως ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τις δυνατότητες του πρώην Υπ. Τουρισμού αλλά και το πέρασμα που έχει στη βάση της παραδοσιακής Νέας Δημοκρατίας!

Τέτοια κυβερνητική στελεχάρα είναι άραγε η Κεραμέως

Αποκάλυψη 2 – Οι καραμπόλες του Υπ. Υγείας – Η αρχική πρόταση στον Πιερρακάκη που τελικά πήρε το Παιδείας και η εμμονή της Ν. Κεραμέως με το Υπ. Άμυνας που είχε κλειδώσει στον Ν. Δένδια – Έτσι κατέληξε στον Μ. Χρυσοχοΐδη!

Έχει γίνει ήδη γνωστό στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ ότι η Νίκη Κεραμέως, που έλκει την ισχύ της από το Κολλέγιο Αθηνών, πρώτα με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της!

Δεν υπήρξε ποτέ ευχαριστημένη με το Παιδείας και πάντοτε επιθυμούσε τον θώκο του Υπ. Άμυνας, τον οποίο και ζήτησε από τον πρωθυπουργό, αυτοαποκαλούμενη «Ελληνίδα Παρλί» καθώς είναι fan της Γαλλίδας υπουργού Εθνικής Άμυνας!

Ωστόσο το ΥΕΘΑ είχε «κλειδώσει» από τον Νίκο Δένδια, που άφηνε το Εξωτερικών για να το παραλάβει ο Γ. Γεραπετρίτης!

Έτσι της προτάθηκε το Υπ. Υγείας, το οποίο όμως στο τέλος η Νίκη το αρνήθηκε!

Για το Υγείας είχε γίνει μια πρώτη συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Κυρ. Πιερρακάκη, προκειμένου να μεταβεί στο Υγείας και να το εκσυγχρονίσει!

Ούτε ο Πιερρακάκης ήταν πολύ ζεστός με το εν λόγω υπουργείο! Και τελικά «συμβιβάστηκε» με το Υπ. Παιδείας!

Στο τέλος της ημέρας λοιπόν και σχεδόν στο παραπέντε των εκλογών η Νίκη Κεραμέως κλείδωσε στο Εσωτερικών και τελικά επικράτησε η δεύτερη επιλογή που δεν ήταν άλλη από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη!

Λέγεται ότι για μια ακόμη φορά επιδραστική υπήρξε η επιρροή του Απ. Δοξιάδη ο οποίος και επέβαλε μεταξύ άλλων την προστατευόμενη του Ειρήνη Αγαπηδάκη ως Αναπληρωτή Υπ. Υγείας!

Η τοποθέτηση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη στο Υγείας προκάλεσε ένα ντόμινο από καραμπόλες, καθώς δεύτερη επιλογή για τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ υπουργό ήταν το Μεταναστευτικής Πολιτικής, το οποίο τελικά «κάθισε» στον κύριο Καιρίδη!

H Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου «ράβει κουστούμι» για Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στη νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη;;

Αποκάλυψη 3 – Η «γυναίκα έκπληξη» Άννα Μισέλ για το Προστασίας του πολίτη, οι καραμπόλες με το Δικαιοσύνης, το …θάψιμο στον Μιλτιάδη και η τελική επικράτηση του Νότη – Ο Φλωρίδης και ο επιδραστικός Δοξιάδης!

Ο πρωθυπουργός έχει σε μεγάλη εκτίμηση την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, της επιρροής Αντ. Σαμαρά, η οποία στήριξε στον υπέρμετρο βαθμό την κυβέρνηση στις επιθέσεις που υπήρξαν στο ευρωκοινοβούλιο για την υπόθεση των υποκλοπών!

Οι πληροφορίες φέρουν τον Κυρ. Μητσοτάκη να προτείνει στην Άννα Μισέλ το Υπ. Προστασίας του Πολίτη, το οποίο δεν δέχτηκε προτιμώντας να συνεχίσει το έργο της στην Κομισιόν!

Έτσι μπήκε στο τραπέζι το όνομα του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη!

Στον οποίο ωστόσο «έριξαν θάψιμο» γνωστά παράκεντρα του Μαξίμου, δήθεν ότι είναι άνθρωπος συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων (κάτι απολύτως ψευδές)!

Έτσι ο Μιλτιάδης κατέληξε στο Ναυτιλίας μέσα από τράμπα με τον Νότη Μηταράκη που ανέλαβε την Δημόσια Τάξη που από την αρχή επιζητούσε!

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πάλαι ποτέ ισχυρού ανδρός του Μαξίμου, καθώς και της εκτίμησης πολλών πανίσχυρων επιχειρηματικών παραγόντων!

Στη θέση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη τοποθετήθηκε την τελευταία στιγμή ο Κώστας Κατσαφάδος, ο οποίος εκλέγεται πρώτος στο Μεγάλο Λιμάνι και που φέρεται να κρατάει ισορροπίες με πολλά και διάφορα αντικρουόμενα συστήματα εξουσίας!

Μέχρι πότε, θα δείξει …

Μετά την άρνηση της για το Προστασίας του Πολίτη η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προτάθηκε από πολιτικούς κύκλους για το Υπ. Δικαιοσύνης, όπου ο πρωθυπουργός φέρεται να «δούλευε» εδώ και πολύ καιρό την υπουργοποίηση του προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη!

Του οποίου ο αδερφός είναι εν ενεργεία Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου!

Στην ΝΔ υπήρξαν πολλοί που ήταν – και είναι- αντίθετοι με την υπουργοποίηση στο εν λόγω υπουργείο του Γ. Φλωρίδη!

Εντέλει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ άντεξε την πίεση και κράτησε το κρίσιμο και σημαντικό για πλείστες όσες υποθέσεις!

Ρόλο σε αυτό φέρεται να έπαιξε ο επιδραστικός Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος επέδρασε καταλυτικά στον πρωθυπουργό, στις τελικές επιλογές προβεβλημένων υπουργών!

Ο Τροντ Σόλιντ του Μαξίμου (κολλητός του Δ. Ανδριόπουλου και του Μ. Ψάλτη της PwC) πήρε το φτυάρι και άρχισε το θάψιμο!

Αποκάλυψη 4:Γιατί έχασε την αντιπροεδρία ο Σκέρτσος και πως μπήκε στο παραπέντε ο Βορίδης – Έτσι σώθηκαν- υποβαθμισμένοι- Γεωργιάδης και Σταϊκούρας

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο Ακης Σκέρτσος σε περίπτωση που η ΝΔ «έπιανε» το 44%-45% όπως το Μαξίμου «είχε πεισθεί» και ανέμενε, κάτι που φέρεται να επικαλείτο με βεβαιότητα και ο πρωθυπουργός σε συνομιλίες με στενούς συνεργάτες και κοντινό περιβάλλον, θα ήταν σήμερα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης!

Δυστυχώς η πτώση των ποσοστών (λίγο κάτω και από τις εκλογές της 21ης Μαΐου) με βάση τις προσδοκίες και οι απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων σε απόλυτα νούμερα ( λόγω και της αποχής) στέρησαν από τον προερχόμενο από το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ πολιτικό, την πολυπόθητη Αντιπροεδρία!

Και είναι εύλογο και προφανές: με βάση το αποτέλεσμα δεν μπορούσε πλέον να δικαιολογηθεί, πολιτικά και ουσιαστικά, τέτοια αναβάθμιση!

Έτσι σώθηκε – χωρίς αρμοδιότητες – ο Μάκης Βορίδης

Είναι επίσης σαφές και ξεκάθαρο, πως αν δεν είχε καταγραφεί από τις δημοσκοπήσεις κατά τις τελευταίες ημέρες η εκρηκτική άνοδος των Σπαρτιατών αλλά και το ότι θα μπουν τελικά στην Βουλή τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η Νίκη, ο Μάκης Βορίδης θα βρισκόταν εκτός κυβέρνησης!

Το όνομα του προερχόμενου από το ΛΑΟΣ πολιτικού, δεν είχε παίξει για κανένα υπουργείο, δεν εμπεριείχετο σε καμία διαρροή και μπήκε στο τραπέζι 2-3 μέρες πριν τις εκλογές, όταν κατέστη αντιληπτό ότι «ωραία η διεύρυνση προς το κέντρο και τον μεσαίο χώρο, ωστόσο θα χάσουμε κάθε επαφή και αντιπροσώπευση στην πέραν της ΝΔ Δεξιά», έλεγε υψηλόβαθμος πολιτικός παράγων!

Έτσι, στο παραπέντε ο Μάκης Βορίδης μπήκε στην κυβέρνηση, ως ανάχωμα στην λαϊκή και πατριωτική δεξιά, τυπικά αναβαθμισμένος ως Υπ. Επικρατείας, αλλά στην ουσία χωρίς ουσιαστικές αρμοδιότητες! Αυτές που δεν είχε ούτε ο κ. Πικραμένος η παρουσία του οποίου υπήρξε τυπική!

Ο Κυριάκος… που δεν ξεχνάει και ο Άδωνις που εξασφάλισε ευλογία από το Άγιον Όρος!

Είχαν πέσει σε δυσμένεια Άδωνις και Σταϊκούρας! Το Ναυτιλίας και τα παράπονα περί αχαριστίας!

Όποιος γνωρίζει εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, ξέρει καλά πως Άδωνις Γεωργιάδης και Χρήστος Σταϊκούρας είχαν πέσει, για λόγους αδιευκρίνιστους, σε δυσμένεια!

Σε βαθμό που να θεωρείται βέβαιη η υπουργική υποβάθμιση τους, με εξαιρετικά πιθανή την μη υπουργοποίηση τους!

Ο Άδωνις φέρεται να αντέδρασε δυναμικά στην διαφαινόμενη περιθωριοποίηση του!

Εξέφρασε τα παράπονα του προσωπικά στον Κυρ. Μητσοτάκη, αφήνοντας αιχμές ακόμη και για …αχαριστία, αφού στήριξε σε δύσκολες ώρες την κυβέρνηση! Και δεν δέχτηκε την πρόταση για το Υπ. Ναυτιλίας την οποία θεώρησε υποτιμητική!

Τελικά λόγω «εισβολής» της Ακροδεξιάς, αλλά και επειδή υπήρξε επικεφαλής μαζί με τον Χρ. Σταϊκούρα των δύο πιο κρίσιμων και προβεβλημένων παραγωγικών υπουργείων της κυβέρνησης, «μπήκε στην ενδεκάδα» και ανέλαβε το Υπ. Εργασίας!

Θα «βγουν τα μαχαίρια» στην Αττική οδό:  Η «καυτή πατάτα» στα χέρια Σταϊκούρα - Επίκειται συνάντηση Μητσοτάκη - Πολίτη για να ξεκαθαρίσει αν ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου - Πιέζουν για αναβολή οι εργολάβοι, που «σκοτώνονται μεταξύ τους»… σε όλα τα επίπεδα!

«Τα έβαψαν μαύρα» οι εργολάβοι, με τον Σταϊκούρα, που φέρεται να έχει εξελιχθεί στα social media – Τα συμφέροντα προωθούσαν Άδωνι για το Μεταφορών Υποδομών!

Αντιστοίχως ο Χρ. Σταϊκούρας, που φέρεται να έχει εξελιχθεί στις νέες τεχνολογίες και τα social media, πήρε αντίστοιχα το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών παρά την αντίδραση των εργολάβων που «τα έβαψαν μαύρα» θεωρώντας τον πολιτικό από την Φθιώτιδα γραφειοκράτη, που δύσκολα υπογράφει και ακόμη πιο δύσκολα προωθεί έργα!

Σημειώνεται ότι ορισμένα από τα ισχυρά εργολαβικά κέντρα, που με τις παρεμβάσεις τους πέταξαν έξω τον Γ. Καραγιάννη από το Δημοσίων Έργων, προωθούσαν την παρουσία Άδωνι στο Μεταφορών – Υποδομών!

Τελικά ο Μητσοτάκης δεν τους έκανε το χατίρι!

Διαβάστε περισσότερα