Ο οίκος κοσμημάτων Cartier υπέβαλλε αγωγή κατά του οίκου Tiffany, τον οποίο κατηγορεί ότι έκλεψε εμπορικά μυστικά προσλαμβάνοντας υπάλληλό του, την οποία και προσέγγισε τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στη Νέα Υόρκη, ο οίκος Tiffany προσέλαβε μία άπειρη junior manager προκειμένου να μάθει περισσότερα για την συλλογή πολυτελών κοσμημάτων του Cartier. Τα κοσμήματα στην συγκεκριμένη συλλογή ξεκινούν από την τιμή των 50 χιλ. δολ. και μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10 εκατ.

Oίκος Cartier εναντίον Tiffany: Zητά απροσδιόριστο ποσό αποζημίωσης

Ο οίκος Cartier, μονάδα της ελβετικής Richemont SA, ανέφερε ότι η πρόσληψη της Μέγκαν Μαρίνο από τον Tiffany ήταν μία απέλπιδα προσπάθεια να αναβιώσει τη δική της αντίστοιχη συλλογή, μετά από επαλειμμένες αποχωρήσεις στελεχών της. Σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν από τον οίκο Tiffany η απόλυτη ευθύνη βαρύνει την Μαρίνο, την οποία και απέλυσε μόλις πέντε εβδομάδες μετά την πρόσληψή της.

Η υπάλληλος από την πλευρά της είπε ότι ο οίκος Tiffany ενδιαφερόταν περισσότερο για να την προσλάβει ως πηγή πληροφοριών για την συγκεκριμένη συλλογή. Την ίδια ώρα ο οίκος Cartier κατηγόρησε τον Tiffany ότι έδιωξε την υπάλληλο που εργαζόταν στο συγκεκριμένο project, παρά το εξάμηνο συμβόλαιό της. Ο οίκος Tiffany και η μητρική της LVMH δεν σχολίασε σχετικά. Με την αγωγή του ο οίκος Cartier ζητά να επιστρέψει και να μη χρησιμοποιήσει ο οίκος Tiffany τα κλεμμένα μυστικά. Επιπλέον, ζητά και απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση.