Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, δια στόματος του Γιάννη Οικονόμου, στον Αλέξη Τσίπρα, που, μετά την επιστολή Ράμμου για τις υποκλοπές και τη συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεσή τους, ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το “Μάξιμο Σαράφη”, που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν» ήταν η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι έτοιμοι για μία κίνηση, όπως η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα υπάρχει η δυνατότητα να έρθει στο προσκήνιο η σύγκριση της τετραετίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την τετραετία του Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα, αλλά και να επαναβεβαιωθεί το συμπαγές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Τσίπρας: Να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης

Αποτροπιασμό, όπως είπε, για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα και την ενημέρωσε για την υπόθεση των επισυνδέσεων, έπειτα και από την επιστολή του επικεφαλής της ΑΔΑΕ, Χρήστου Ράμμου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι υπάρχουν αποδείξεις περί εγκληματικού δικτύου που λειτουργούσε εντός του Μαξίμου, έκανε λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και ζήτησε την παραίτηση «του πρωθυπουργού των υποκλοπών», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: