Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», τόνισε ότι «οποιαδήποτε δυνατότητα υπάρχει, πάντοτε μετατρέπεται σε κοινωνικό μέρισμα», απαντώντας σε ερώτηση για το αν πρόκειται να προχωρήσει σε νέες παροχές μέχρι τις εκλογές, με αφορμή τη μεγάλη πτώση που σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου, που δημιουργεί νέο δημοσιονομικό χώρο.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι συμπεριφέρεται με σωφροσύνη και παράλληλα πάντα βρίσκει τρόπους να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας και των πολιτών», ενώ πρόσθεσε ότι «πέρυσι τέτοια εποχή η συζήτηση σε όλα τα σπίτια ήταν για το πως θα τα βγάλουν πέρα οι πολίτες με τους λογαριασμούς ρεύματος και φέτος αυτό είναι κάτι που δεν το συζητούν καν».

Σχετικά με την ανανέωση της θητείας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Γιάννης Οικονόμου επανέλαβε την απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ σημειώνοντας ότι δεν θα μπορούσε αυτή η σχέση εμπιστοσύνης να κλονιστεί από το υλικό ορισμένων ρυπαρών δικτύων που διοχετεύουν σε ορισμένους κύκλους.

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως το ερώτημα είναι αν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εμπιστεύεται τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων.

Απευθυνόμενος δε στην αξιωματική αντιπολίτευση,  διερωτήθηκε μήπως θα πρέπει να αναλογιστούν ποιος ωφελείται από αυτή τη στοχοποίηση.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι |ποτέ δεν έχει φτάσει στην κυβέρνηση αυτή η υποτιθέμενη έκθεση της ΕΥΠ για τον κ. Φλώρο που αναφέρεται σε δημοσιεύματα,  δεν ήταν σε καμία περίπτωση σε γνώση της κυβέρνησης κάτι τέτοιο».

Και πρόσθεσε πως αν έγινε κάτι τέτοιο θα αφορούσε συμπεριφορές εκτός πλαισίου στην ΕΥΠ και σημείωσε ότι αν έγινε, δεν θα μείνει καμία σκιά.

Ακόμη, σημείωσε ότι από την αρχή που έγιναν αναφορές στο θέμα των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια, προχώρησε σε αλλαγές προσώπων και προχώρησε στη δημιουργία Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου.

Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που φέρνει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, για να μπει φρένο  στην κάθοδο εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές, με αιχμή την περίπτωση Κασιαδιάρη, σημείωσε ότι υπάρχει η απόπειρα συνεννόησης και ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική.

«Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο» ανάφερε και τόνισε πως «τα απολύτως αυτονόητα πράματα δεν πρέπει να γίνονται πολιτική αντιπαράθεση».

Διαβάστε ακόμη: