Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο πρωθυπουργός περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα για να πει πως ό,τι είπαμε το κάναμε και για να ακούσει από τους πολίτες τι θέλουν. Ο πρωθυπουργός βλέπει πολίτες εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψηφοφόρους».

Και προσέθεσε: «Ο πρωθυπουργός ξέρει τα προβλήματα των πολιτών γιατί δεν αποκόπηκε πότε από αυτούς, ποτέ από τη ζώσα και δρώσα κοινωνία. Απέναντι στην τοξικότητα και την σκανδαλολογία αντιπαρατάσσει τα όσα πετύχαμε αλλά και το σχέδιο μας για τα περισσότερα και καλύτερα που μπορούμε να πετύχουμε μπροστά μας, στο μέλλον, χωρίς την πίεση των διεθνών κρίσεων που βιώσαμε σε αυτή την πρώτη μας τετραετία. Ο πρωθυπουργός κυκλοφορεί ανάμεσα στους ανθρώπους γιατί η διακυβέρνησή μας έχει περιεχόμενο».

«Μιλάμε στην ελληνική κοινωνία μέσα από το έργο μας και η κοινωνία το βλέπει», υπογράμμισε. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στο στόχο για ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και στην έγκριση για την εκταμίευση της δεύτερης πληρωμής.

Σημείωσε ότι οι πόροι μέχρι τώρα φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ. «Τα χρήματα αυτά μετατρέπονται σε κοινωνικό κεκτημένο», υπογράμμισε τονίζοντας πως «είμαστε δίπλα στον πολίτη με ουσιαστικές λύσεις».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανάφερε πως η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στις απρόσκοπτες εκταμιεύσεις. «Η πραγματικότητα είναι εδώ και εκθέτει όσους επιμένουν να βρίσκονται άλλου», συμπλήρωσε.

Επιπλέον αναφέρθηκε στο θέμα των εκκρεμών συντάξεων δηλώνοντας πως «η ντροπή αυτή λαμβάνει τέλος». Ο κ. Οικονόμου παρουσίασε συγκεκριμένα σχετικά νούμερα έκδοσης συντάξεων.

Άλματα στην ψηφιοποίηση του κράτους

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα βήματα που γίνονται στην ψηφιοποίηση του κράτους αναφέροντας πως έχουν γίνει άλματα. Είπε οτι οι ψηφιακές συναλλαγές το 2022 ξεπέρασαν το 1 δισ. και κάθε πολίτης απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές.

«Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι την περσινή χρονιά κάθε πολίτης κατά μέσο όρο απέφυγε περισσότερες από 100 ουρές. Αυτό συνιστά εξοικονόμηση χρόνου, χρήματος και αποτελεί έμπρακτο σεβασμό στον πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μίλησε επ’ αυτού και για τη διαδικασία ίδρυσης νέας επιχείρησης ψηφιακά. «Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

Για τους Έλληνες παραγωγούς και αγρότες είπε ότι είχαμε ρεκόρ πληρωμών από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το 2022.

Τέλος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Διαβάστε ακόμη: