Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1», δήλωσε ότι «η κάλπη είναι άδεια και ξεκινάμε από την αρχή», αναφερόμενος στις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «οι πολίτες με την ψήφο τους, την Κυριακή, δήλωσαν ξεκάθαρα πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι οι απαντήσεις στα προβλήματα τους».

Μάλιστα, σημείωσε πως υπάρχει μια πρόταση, η αυτοδυναμία της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επόμενη τετραετία.

Μητσοτάκης: Οι νέες κάλπες είναι άδειες

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Alpha σχετικά με τη νίκη στις εκλογές: «Ήξερα ότι πηγαίναμε πολύ καλά, καταλάβαινα από τις επαφές μου με τους πολίτες. Αν με ρωτάτε περίμενα το μέγεθος της νίκης, θα σας έλεγα όχι, ότι θα αυξάναμε ποσοστό, ψήφους και θα είχαμε υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Για εμάς είναι μεγάλη ευθύνη, γιατί είναι θετική ψήφος και όχι καταψήφιση του αντιπάλου. Σίγουρα κερδίσαμε εμείς, σίγουρα έχασε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κέρδισε όμως και η κοινωνία, γιατί καταφέραμε να αλλάξουμε ο υπόδειγμα της πολιτικής συμπεριφοράς. Νικήθηκε η τοξικότητα. Δεν υπήρχε κανείς πρωθυπουργός στη μεταπολίτευση που να υβρίστηκε περισσότερο από εμένα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πολλά να αντιμετωπίσουμε. Ελπίζω οι αντίπαλοί μας να πήραν τα μηνύματά του,ς να κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ την αυτοκριτική τους».

Μάλιστα, αναφερόμενος στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, είπε χαρακτηριστικά πως «οι κάλπες είναι άδειες», συμπληρώνοντας πως «η νέα κάλπη είναι δύσκολη και για εμάς στη ΝΔ. Ο πήχης ανεβαίνει όσο ανεβαίνει το ποσοστό. Οι πολίτες θα πρέπει να επανεπιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη στη ΝΔ. Χρειάζεται αυτοδυναμία για να μην ξαναμπαίνουμε σε περιπέτειες. Δεν πιστεύω ότι οι πολίτες φοβήθηκαν, ψήφισαν θετικά για τη δουλειά που έγινε».

«Οι πολίτες δεν ψηφίζουν αντιπολίτευση αλλά κυβέρνηση. Σε αυτές τις εκλογές να μιλήσουμε προγραμματικά, αυτό έκανα, αυτό θα κάνω. Κάθε πολίτης που ψηφίζει ΝΔ υπογράφει μαζί μου συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Με αυτά πρέπει να οδηγηθούμε την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε περισσότερα