Δεν έχει τέλος το γαϊτανάκι των αποκαλύψεων γύρω από την συμμετοχή της Ellington στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank το 2021 κατά 240 εκατ. Ευρώ και την συνεπακόλουθη τιτλοποίηση κόκκινων δανείων της τράπεζας με την επωνυμία Ωμέγα.

Και εκεί που νομίζεις ότι έχεις πλήρη εικόνα για το μέγεθος της απάτης που ενορχήστρωσε η Ειρήνη Μαραγκουδάκη στις πλάτες των μετόχων της Attica Bank, οι πληροφορίες που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σε αφήνουν όλο και πιο έκπληκτο και συνάμα οργισμένο για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και την κεφαλαιαγορά της χώρας.

Το τελευταίο αβίαστο συμπέρασμα που έχει προκύψει αφορά στο απύθμενο θράσος της κας Μαραγκουδάκη και των «φίλων» της να έχουν στήσει ένα ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να κάνουν τις δουλείες τους στην πλάτη Attica Bank χωρίς μάλιστα να έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας και την ίδια στιγμή να επιχειρούν να βγουν και από πάνω που λέει και ο σοφός λαός μας.

Πως αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να ερμηνεύσει κανείς το κουβάρι της απάτης που ξετυλίγεται τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστές τις Ellington Solutions, την Ellington Αμερικής, την RINOA (με μετοχικό κεφάλαιο 1000 ευρώ !!! ) και την προσπάθεια όλων μας να βρούμε ποιος τελικά είχε συμμετάσχει στην 1η ΑΜΚ της Attica Bank και γιατί φυσικά έλαβαν χώρα στο παρασκήνιο όλες αυτές οι αλχημείες.

Κοινός παρονομαστής η Ειρήνη Μαραγκουδάκη που άλλαζε εταιρείες σαν … πανάκριβα ταγιέρ της και ένα καλοστημένο σχέδιο εξαπάτησης που είχε σαν αποτέλεσμα μια εταιρεία κέλυφος, την Rinoa Ltd, από αυτές που συστήνεις ο οποιοδήποτε στην Κύπρο, με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 1.000 ευρώ να παίρνει μέρος στην 1η ΑΜΚ της Αττικής με λεφτά που – αυτό και εάν είναι από τα πλέον εξοργιστικά της υπόθεσης – δανείστηκε από το ΤΜΕΔΕ.

Θέλετε και το καλύτερο, είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι ακόμη και τα 10 εκατ. Ευρώ που χρειάστηκαν για την αγορά των μετοχών της Θεάς Άρτεμις στο πλαίσιο της τιτλοποίησης των κόκκινων δανείων, η Ellington Solutions τα πηρέ υπό μορφή δανείου απο την Attica Bank.

Και ο «θεός της εγχώρια κεφαλαιαγοράς» έβαλε το χέρι του και η νυν διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank Ελένη Βρεττού κατάφερε να βρει νέους ισχυρούς ιδιώτες επενδυτές (την Thrivest και την Παγκρήτια Τράπεζα) και να δώσει διέξοδο και προοπτική για το μέλλον της τράπεζας.

Ελένη Βρεττού: Η Attica Bank διεκδικεί τον ρόλο που της αναλογεί

Γιατί μέχρι τότε άπαντες στην τραπεζική αγορά θεωρούσαν θέμα χρόνου να αναγκαστεί μια εκ των συστημικών τραπεζών, πιθανότατα η Εθνική Τράπεζα, να παρέμβει σωτήρια και να απορροφήσει την Attica Bank με ότι η κίνηση αυτή θα συνεπάγονταν για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα και τους ισχυρούς τριγμούς που θα προκαλούσε και μάλιστα σε μια εξαιρετικά ευαίσθητη περίοδο που πάλευε να ορθοποδήσει από την δεκαετή οικονομική κρίση.

Χωρίς ακόμη να έχουμε δει το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ – ολόκληρη η τραπεζική αγορά εκτιμά ότι θα βγουν σύντομα και άλλες «εκπλήξεις» – το μόνο σίγουρο είναι ότι όλο αυτό το γαϊτανάκι των εμπλεκόμενων εταιρειών (Rinoa, Ellington Solutions, Ellington Management Group, Thea Artemis Financial Solutions) των ανούσιων ανακοινώσεων και της θολούρας που επιχειρήθηκε να σχηματιστεί, καταδεικνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την αδυναμία του συστήματος να ασκήσει ουσιαστικό έλεγχο αλλά και την επιτακτική ανάγκη να παρέμβει επιτέλους ένας εισαγγελέας.

Διαβάστε περισσότερα