Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν περισσότερο από 1 δολάριο το βαρέλι την Τετάρτη, καθώς οι αγορές επικεντρώθηκαν στη στενότητα της προσφοράς που οδεύει προς τον χειμώνα και σε μια «ήπια προσγείωση» για την οικονομία των ΗΠΑ.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού Brent σημείωσαν άνοδο $1,73 ή 1,8% στα $95,69 το βαρέλι. Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου West Texas Intermediate των ΗΠΑ ανέβηκε $2,18, ή 2,4%, στα $92,58.

Οι αγορές συνέχισαν να ανησυχούν για τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ στον βασικό κόμβο αποθήκευσης στο Cushing της Οκλαχόμα που πέφτουν κάτω από τα ελάχιστα λειτουργικά επίπεδα.

Αυτή η πτώση στο Cushing, το σημείο παράδοσης για τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού των ΗΠΑ, θα επιδεινώσει τη στενότητα της προσφοράς που προκύπτει από τις περικοπές της προσφοράς από τον Οργανισμό των Χωρών Εξαγωγής Πετρελαίου και τους συμμάχους.

Αυτή η αυστηρότητα συμβάλλει στην τροφοδότηση των σημερινών κερδών στις τιμές του αργού.

Αυτές οι ανησυχίες έρχονται παρά τα στοιχεία της βιομηχανίας την Τρίτη που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια βαρέλια, έναντι των προσδοκιών των αναλυτών για πτώση περίπου 300.000 βαρελιών.

«Οι τιμές του πετρελαίου είναι συνολικά σχετικά ισχυρές εν μέσω της τρέχουσας σύσφιξης της προσφοράς», δήλωσε ο Leon Li, αναλυτής της CMC Markets.

« Τα (οικονομικά) στοιχεία από χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν αποδυναμωθεί πρόσφατα… Οι τιμές του πετρελαίου τον Οκτώβριο ενδέχεται να παρουσιάσουν μια ευμετάβλητη τάση στο σύνολό τους. Είναι απίθανο να ξεπεράσει τα 100 $ βραχυπρόθεσμα, αλλά αναμένεται να είναι ισχυρό».

Η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα επέβαλε προσωρινή απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης και ντίζελ στις περισσότερες χώρες για να σταθεροποιήσει την εγχώρια αγορά, και αν και αργότερα άμβλυνε τους περιορισμούς, αυτοί θα μπορούσαν να ασκήσουν ανοδική πίεση στη ζήτηση αργού πετρελαίου από τα διυλιστήρια.

Διαβάστε ακόμη: