Λίγες ώρες απέμειναν για την έλευση αύριο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και στο Μέγαρο Μαξίμου καθορίζουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες για την ομιλία του στη ΔΕΘ που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

-νέες μειώσεις φόρων ασφαλιστικών εισφορών

-κίνητρα στις επιχειρήσεις

-μέτρα για νέες επενδύσεις στην χώρα που το τελευταίο διάσημα είναι πόλος έλξης μεγάλων κεφαλαίων από διεθνείς επενδυτές .

Εκείνο που προβληματίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το επιτελείο του Μαξίμου είναι η αντιμετώπιση του κύματος ανατιμήσεων λόγω αστάθμητων διεθνών επιπτώσεων στην ενέργεια αλλά και σε άλλους τομείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στην φαρέτρα των ανακοινώσεων του, μεταξύ άλλων, ένα στοχευμένο σχέδιο στήριξης των ασθενέστερα οικονομικά νοικοκυριών που δυσκολεύονται να είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών ενέργειας αλλά και άλλες πρωτοβουλίες όπως κίνητρα στις επιχειρήσεις για μείωση του κύματος ανατιμήσεων που αναμένεται.

«Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν εθελοτυφλούν ούτε έχουν πρόθεση να ακολουθήσουν πολιτική στρουθοκαμηλισμού .Κοιτάνε τα προβλήματα και πράττουν το βέλτιστο για τους πολίτες στο πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής» τόνισε στο radar στέλεχος του μεγάρου Μαξίμου .

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι η ατζέντα του πρωθυπουργού θα περιλαμβάνει μία πολιτική που θα κινείται σε τρεις άξονες:

Α) τη συνέχιση μιας πολιτικής που θα δυναμώνει το εισόδημα και θα επιτρέπει στον κόσμο να βρίσκει δουλειές

Β) τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.

Γ) στοχευμένες παρεμβάσεις, εκεί που υπάρχει αυξημένη ανάγκη για τέτοιες ενέργειες, όπως για παράδειγμα στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του radar δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια άλλη πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη που συζητείται και αν τελικά αποφασιστεί -με βάση τα δεδομένα της δημοσιονομικής πολιτικής που επηρεάζεται και από τις επιπτώσεις της πανδημίας – θα αποτελέσει θετική έκπληξη!