Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga. Γιατί να αλλάξει το όνομά του στο Χόλιγουντ; Μα για να κάνει καριέρα. Συνέβαινε στο παρελθόν κατά κόρον και φυσικά και στην Ελλάδα. Και συνεχίζει να συμβαίνει και έτσι θα είναι για πάντα, ειδικά τώρα που ζούμε στην εποχή των avatars, των ψευδωνύμων και των σταρ που συχνά γίνονται γνωστοί από τον ρόλο που τους καθιέρωσε. Π.χ. Η εκλιπούσα και αγαπημένη Carrie Fisher τις περισσότερες φορές ήταν “η Πριγκίπισσα Λεία” του Star Wars. To να διαλέξεις όνομα στις σόου μπίζνες μπορεί να χαντακώσει ή να αναδείξει την καριέρα σου. Ένα “σωστό” όνομα κάνει τους φανς να σε θυμούνται πιο εύκολα – ακόμα καλύτερα αν σε ξέρουν μόνο με το μικρό σου: π.χ. Madonna.

Η τάση πάντως που κυριαρχεί είναι οι σταρ να κρατάνε το μεσαίο όνομά τους σε περίπτωση που έχουν δύο ή περισσότερα και, γενικά, να φτιάχνουν ένα όνομα που θα είναι εύκολο, πρωτότυπο και η φίρμα που θα τους ακολουθεί σε όλη τους την καριέρα. Οι πιο συναισθηματικοί ή άλλοι επειδή το θεωρούν σαν γούρι, διαλέγουν ένα όνομα από πρόσωπο της οικογένειάς τους, ας πούμε μίας αγαπημένης γιαγιάς, έστω κι αν οι παλιότερες γενιές είχαν πάντα ονόματα που οι νεότερες τα θεωρούν ξεπερασμένα.

Μερικά έξυπνα, μερικά προβλεπόμενα, μερικά χάλια σε σχέση με τα αληθινά ονόματα:

Reese Witherspoon

Πραγματικο όνομα: Laura Jeanne Reese Witherspoon.
Για την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση κράτησε μόνο το Reese, όταν ήταν μόλις 14 ετών. Είναι το οικογενειακό όνομα της μητέρας της. Λογική επιλογή αν και το αστείο που κυκλοφορεί στο ίντερνετ με το όνομα της συμπαθέστατης ηθοποιού είναι “Η Reese με το Κουτάλι της” (Witherspoon) και “Η Reese χωρίς το Κουτάλι της” (Without her spoon). To θέμα είναι ότι σου μένει αξέχαστο με κουτάλι ή άνευ.

Gigi Hadid
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga

Πραγματικό όνομα: Jelena Hadid
Τα διάσημα μοντέλα συνήθως γίνονται γνωστά μόνο με το μικρό τους όνομα. Η Gigi Hadid είναι φίρμα με ονοματεπώνυμο έστω κι αν το Gigi ακούγεται λίγο παιδικό. Η ίδια λέει ότι όταν πήγαινε σχολείο, υπήρχε άλλη μία μαθήτρια με το όνομα Jelena και η δασκάλα για να μην τις μπερδεύει, ρώτησε τη μαμά Hadid πώς θα ήθελε ν φωνάζει την κόρη της μέσα στην τάξη. Η μαμά είπε “Εγώ μερικές φορές τη φωνάζω Τζίτζι”. Και έτσι έμεινε, πάντα σταρ αλλά με μία παιδικότητα έστω και στο όνομα.

Katy Perry

Πραγματικό όνoμα: Katheryn Hudson
Το Hudson είναι το οικογενειακό όνομα της μητέρας της αλλά και ποταμός της Νέας Υόρκης αλλά και ήταν ήδη πιασμένο από την ηθοποιό Kate Hudson. Έτσι διάλεξε το εύκολο και νεανικό Katy και το ανώδυνο Perry

Natalie Portman
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga

Πραγματικό όνομα: Neta-Lee Hershlag
Από τα ονόματα που θα έκαναν έναν μάνατζερ καριέρας να φρίξει. Το Portman ήταν μία σοφή επιλογή και πρόκειται για το οικογενειακό όνομα της αγαπημένης της γιαγιάς.

Demi Moore

Πραγματικό όνομα: Demetria Gene Guynes
Όνομα που θυμίζει ηρωίδα βικτωριανού μυθιστορήματος αλλά, ας το παραδεχτούμε, δύσκολο. Η Demi είπε ότι η μητέρα της διάλεξε το Demetria επειδή το είχε δει σε μία διαφήμιση σαμπουάν και της άρεσε. Το Guynes (Γκάινζ) ανήκει στον άνδρα που πίστευε ότι ήταν ο πατέρας της, αν και αργότερα έμαθε ότι ο πραγματικός της πατέρας ονομαζόταν Charles Harman. Το Moore το κράτησε μετά από το διαζύγιό της με τον τραγουδιστή Freddy Moore το 1980. Πιστεύουμε ότι δεν έπρεπε να πειράξει το Demetria βέβαια, αλλά μιλάμε σαν Έλληνες τώρα.

Joaquin Phoenix

Πραγματικό όνομα: Joaquín Rafael Bottom
Οι ίδιοι οι γονείς το κατάλαβαν ότι το Bottom είναι, αν μη τι άλλο, υπαινικτικό και θα προκαλούσε στο σχολείο μπούλινγκ σε ένα νεαρό αγόρι που θα ονομαζόταν έτσι. Επίσης είναι και κάπως γρουσούζικο. Έτσι, μετά από οικογενειακό συμβούλιο αποφάσισαν να το αλλάξουν εντελώς νομότυπα και διάλεξαν το κομψό και συμβολικό Phoenix.

Julianne Moore
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga

Πραγματικό όνομα: Julie Anne Smith
Στο κύκλωμα των ηθοποιών το όνομα Julie Anne Smith είναι τόσο κοινό, είτε πραγματικό είτε σαν ψευδώνυμο, που είναι σαν να σε λένε Ελένη Παπαδοπούλου στην Ελλάδα. Καμία τύχη. Η Julianne με βαριά καρδιά (της άρεσε το Σμιθ) έκανε μία μίξη, κόλλησε το όνομα της μαμάς της Anne στο Julie, και για επώνυμο κράτησε με μεσαίο όνομα του πατέρα της, Moore. Έτσι όλη η οικογένεια έμειναν ευχαριστημένοι και περνούν αγαπημένα, κάθε χρόνο, στο Thanksgiving.

Meghan Markle

Πραγματικό όνομα: Rachel Meghan Markle
Από τα σχολικά της χρόνια κρατούσε μόνο το Meghan. Αυτό. Καμία ίντριγκα, κανένα σκάνδαλο. Λίγο βαρετό, όχι;

Prince Harry

Πραγματικό όνομα: Henry Charles Albert David
Ο Δούκας του Σάσεξ, κανονικά ονομάζεται Henry και όλα τα υπόλοιπα που προφανώς είναι ονόματα προπάππων της βασιλικής οικογένειας, ας μην την ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, αλλά για κάποιον λόγο που δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος, λέει, ότι όλοι τον φώναζαν από μικρό Harry. Δύσκολο όνομα, ειδικά αν βρίσκεσαι σε μεταίχμιο καριέρας όπως ο Henry, συγγνώμη, ο Harry και δεν ξέρεις προς τα πού να πας.

Emma Stone
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga

Πραγματικό όνομα: Emily Jean Stone
Το Emily, στα αρχεία του Σωματείου Ηθοποιών Κινηματογράφου ήταν πιασμένο και η 16χρονη ηθοποιός αποφάσισε στην πίεση της στιγμής να γραφτεί ως Riley. Και, μάλιστα, για περίπου 6 μήνες, δούλευε ως Riley Stone αλλά κάτι δεν της κολλούσε στο όνομα – άσε που το Stone (Πέτρα) δεν είναι ό,τι καλύτερο να σε φωνάζουν μέσα στο περιβάλλον της εργασίας σου. Τελικά κατέληξε στο Emma αν και όλοι τώρα τη φωνάζουν με το χαϊδευτικό Μ (Εμ) που είναι πιο τρυφερό και έχει μία αίγλη ηρωίδας κατασκοπικού μυθιστορήματος.

Brad Pitt

Πραγματικό όνομα: William Bradley Pitt
Ως γνωστός χιουμορίστας και πειραχτήρι, ο Bradley πολλές φορές χρησιμοποιεί και το William στις συναλλαγές του στο Χόλιγουντ προκαλώντας μικρά, φιλικά ενσταντανέ, όπως όταν είχε πει σε μία υπάλληλο σε ένα καφέ που τον ρώτησε το όνομά του για να το γράψει στο ποτήρι του, εκείνος είπε “William” για να του απαντήσει “Μοιάζεις πιο πολύ για Bradley”. Και έπεσαν αμοιβαία χαμόγελα και κλείσιμο του ματιού.

Rihanna

Πραγματικό όνομα: Robyn Rihanna Fenty
Οι φίλοι και η οικογένεια ακόμα τη φωνάζουν Robyn και της αρέσει και της ίδιας. Κανείς όμως δεν θα τολμήσει ποτέ να αμφισβητήσει τη δύναμη, εμπορικά και καλλιτεχνικά, του απλού, μονολεκτικού Rihanna.

Lady Gaga
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga
Πραγματικό όνομα: Stefani Joanne Angelina Germanotta
Όλα ξεκίνησαν από ένα μήνυμα σε κινητό και την αυτόματη διόρθωση. Το 2006, η Stefani συνάντησε τον μουσικό παραγωγό Rob Fusari, ο οποίος σύγκρινε τα φωνητικά της με εκείνα του τραγουδιστή των Queen, του Freddie Mercury. Κι έτσι, όποτε η Stefani έμπαινε στο στούντιο, εκείνος τραγουδούσε το γνωστό κομμάτι των Queen, “Radio Ga Ga”. Μία μέρα, σε ένα μήνυμα, το κινητό του διόρθωσε το Radio με το Lady κι εκείνη του απάντησε αμέσως “Αυτό είναι, το βρήκαμε”. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Miley Cyrus

Πραγματικό όνομα: Destiny Hope Cyrus
Όταν η Destiny (Μοίρα) ήταν μικρή, η οικογένειά της τη φώναζαν Miley από το “Smiley” επειδή χαμογελούσε συνέχεια. Το 2009 αποφάσισε και νομότυπα να καθιερώσει σαν επίσημο όνομά της το Miley Ray Cyrus κάτι στο οποίο σίγουρα θα συμφώνησε και η αγαπημένη της νονά, η βασίλισσα της κάντρι (επίσης πάντα χαμογελαστή) Dolly Parton.

Ashton Kutcher

Πραγματικό όνομα: Christopher Ashton Kutcher
Συγγνώμη, αλλά σιγά την αλλαγή. Απλώς, λέει, θεώρησε πιο καλλιτεχνικό το Ashton. Αν ήμασταν οι μανατζαρέοι του πάντως, θα τον βάζαμε να αλλάξει το Κούτσερ.

Winona Ryder

Πραγματικό όνομα: Winona Laura Horowitz
Όταν πήρε τον πρώτο της ρόλο, η νεαρή Winona, όταν τη ρώτησαν πώς θα ήθελε να βάλουν το όνομά της στα credits δήλωσε Ryder απλώς επειδή κάπου στο βάθος ακουγόταν να παίζει το άλμπουμ του μουσικού Mitch Ryder. Πάλι καλά, θα μπορούσε να ακουγόταν δίσκος του Sinatra για παράδειγμα.

Alicia Keys

Πραγματικό όνομα: Alicia Augello Cook
Το Keys, λέει η αγαπημένη Alicia, σημαίνει τα Πλήκτρα του Πιάνου. Είναι μία κατευθείαν αναφορά στην καλλιτεχνική της προσωπικότητα και “ανοίγει πόρτες”.

Lana Del Rey

Πραγματικό όνομα: Elizabeth Grant
Από την πρώτη προσπάθεια αλλαγής, το Lizzie Grant, που δεν έπιασε, αποφάσισε και το άλλαξε ριζικά, παίρνοντας ένα όνομα που θυμίζει παλιά σταρ του Χόλιγουντ. Και, ναι, έπιασε.

Whoopi Goldberg
Οι σταρ που έχουν αλλάξει το όνομά τους- Πώς φαντάζεστε ότι ονομάζεται η Lady Gaga

Πραγματικό όνομα: Caryn Elaine Johnson
Το Whoopi είναι ένα παρατσούκλι, όχι πολύ κομψό, που της έδωσαν οι συνάδελφοί της στις σταντ- απ παραστάσεις, όταν το στομάχι της έκανε διάφορους θορύβους επειδή δεν προλάβαινε να πάει στο μπάνιο (!). Έτσι, λέει, της έλεγαν ότι είναι σαν “μαξιλαράκι γούπι που κάνει θόρυβο”. Είναι τρελοί αυτοί οι κωμικοί.

Cardi B

Πραγματικό όνομα: Belcalis Marlenis Almánzar
Το παρατσούκλι Cardi B (από το Bacardi) της το έδωσαν οι φίλοι της, λέει, επειδή την αδερφή της τη λένε Hennessy (άλλη μια μάρκα αλκοόλ). Αν μη τι άλλο, έχουν χιούμορ.

Meg Ryan

Πραγματικό όνομα: Margaret Mary Emily Anne Hyra
Το οικογενειακό όνομα της αγαπημένης της γιαγιάς: Ryan.

Lizzo

Πραγματικό όνομα: Melissa Jefferson
Μεγαλώνοντας με το χαϊδευτικό όνομα Lissa, το άλλαξε σε Lizzo σαν ανάμνηση του τραγουδιού “Izzo (H.O.V.A.).” που είχε ακούσει από τον Jay-Z’s

Elton John

Πραγματικό όνομα: Reginald Dwight
“Ήμουνα”, είπε, “σε μία μπάντα στα νιάτα μου και ήθελα να γίνω σόλο τραγουδιστής, οπότε έπρεπε να διαλέξω ένα όνομα. Ο σαξοφωνίστας στην μπάντα λεγόταν Έλτον κι έτσι πήρα αυτό το όνομα. Το Τζον ήταν προς τιμή του μουσικού Long John Baldry”.

Tina Fey

Πραγματικό όνομα: Elizabeth Stamatina Fey
Το Σταματίνα είναι ελληνικό – από την οικογένειά της. Το Elizabeth το χρησιμοποιεί ακόμα, μάλιστα βάζει πολλές ηρωίδες της στα έργα που γράφει να ονομάζονται Liz.

Olivia Wilde

Πραγματικό όνομα: Olivia Cockburn
Από οικογένεια συγγραφέων και δημοσιογράφων η Ολίβια ξεφορτώθηκε το κάπως κακόηχο και “σόκιν” Κόκμπερν για να διαλέξει το κομψό και λόγιο Ουάιλντ, όπως ο ποιητής. Η ίδια λέει ότι εκείνη την εποχή που το αποφάσισε, έπαιζε στο έργο του Ουάιλντ “Η σημασία του να είσαι σοβαρός” και η προσωπικότητά του την είχε συγκινήσει.

Bruno Mars

Πραγματικό όνομα: Peter Gene Hernandez
Ο αγαπημένος σόουλ τραγουδιστής, όταν ήταν μωρό ήταν στρουμπουλός κι έτσι τον φώναζαν Μπρούνο, από τον Bruno Sammartino, τον τεραστίων διαστάσεων παλαιστή. Το παρατσούκλι ταίριαξε ιδανικά με το Mars (από τον πλανήτης Άρη) γιατί, όπως λέει ο ίδιος, πολλά κορίτσια του λέγανε ότι ήταν “από άλλο πλανήτη”. Σαν όνομα για καριέρα είναι ισχυρό και τέλεια μελετημένο.

Mila Kunis

Πραγματικό όνομα: Milena Markovna Kunis
Πήρε τον σύντομο δρόμο και πολύ καλά έκανε.

John Legend

Πραγματικό όνομα: John Roger Stephens
Ένας ράπερ – ποιητής, λέει, ο J. Ivy του έδωσε αυτό το ψευδώνυμο. Δούλευαν μαζί στο στούντιο και άρχισε να τον αποκαλεί “ο θρύλος” και “ο θρύλος” γιατί του θύμιζε, όπως τραγουδούσε, τους παλιούς θρύλους της σόουλ μουσικής. Κι έτσι του έμεινε το Legend. Στην Ελλάδα το “Θρύλος” το κρατάμε ανέπαφο, μόνο για τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε ακόμη: