Έναν γρίφο του οποίου η λύση μοιάζει εύκολη , αλλά μπορεί να είναι πλήρως αποπροσατολιστικός και στην ουσία να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα, έθεσε «ΤΟ ΒΗΜΑ» μέσω της στήλης «ΒΗΜΑτοδότης».

Με την τίτλο: « Συμμαχίες» ανάγκης , αποκαλύπτει ότι τη ερχόμενη εβδομάδα «ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας πρόκειται να συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων με θέμα την αντικατάσταση των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών η θητεία των οποίων έχει λήξει».

Μάλιστα, για να μην υπάρξουν παρανοήσεις οι ανεξάρτητες αρχές ονοματίζονται: «Πρόκειται για μέλη της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών , του ΕΡΣ , του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» .

Πρώτη παρατήρηση: Η κυβέρνηση φαίνεται ότι «παραιτείται» από την αντικατάσταση του Προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου , τον οποίο θεωρεί ως υπεύθυνο για τη συνέχιση του θορύβου γύρω από τις υποκλοπές.

Όμως η αλλαγή κάποιων μελών της Αρχής ανατρέπει τις μέχρι σήμερα ισορροπίες και καθιστά μειοψηφία την πλευρά της σημερινής πλειοψηφίας , στην οποία βασίζεται ο κ. Ράμμος για τις έρευνες του στους παρόχους της κινητής τηλεφωνίας.

Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας έχουν και πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Όπως επισημαίνει αν και η αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ) θα απέχει από την σχετική διαδικασία «πληροφορίες μας υποστηρίζουν πως η ΝΔ θα πετύχει να αντικαταστήσει σε θέσεις – κλειδιά τα μέλη των Ανεξάρτητων Αρχών και ειδικά στην ΑΔΑΕ.

Πως θα πετύχει να βρει τα 3/5 ; Δια χειρός Κυριάκου Βελόπουλου και Ελληνικής Λύσης λένε οι γνωρίζοντες.

Αλλά αυτή την επικείμενη σύμπραξη δε τη χαρακτηρίζουν ως προάγγελο προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και Ελληνικής Λύσης».

Η αποστροφή αυτή , μπορεί να θεωρηθεί ως σκοπίμως αμφίσημη: Από την μια πλευρά κάνει γνωστό ότι ο κ. Βελόπουλος έχει ήδη συζητήσει ( άρα και αποδεχθεί; ) την κυβερνητική «πρωτοβουλία» για αλλαγές μελών των ανεξάρτητων αρχών.

Εντούτοις γράφεται πως δεν είναι προάγγελος προεκλογικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων.

Προσέξτε την λέξη «προεκλογική», άρα υπάρχουν πάντα περιθώρια , για το τι θα γίνει μετά τις εκλογές.

Σαφώς, υπάρχουν και άλλες «αναγνώσεις»: Για παράδειγμα πως τίποτε από αυτά δεν συμβαίνει , απλώς ασκείται πίεση στην Ελληνική Λύση στα πλαίσια του προεκλογικού πρέσινγκ της ΝΔ προς τους ψηφοφόρους του κ. Βελόπουλου.

Κάτι ακόμη, πιο ευφάνταστο: Το δημοσίευμα «καίει» κάθε πιθανότητα συνεργασίας, είτε πριν , είτε μετά τις εκλογές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Πολύ περισσότερο γιατί ΝΔ και Ελληνική Λύση είναι πολύ δύσκολο να συγκροτήσουν πλειοψηφία 3/5 για τις αλλαγές των μελών των Ανεξάρτητων Αρχών.

Διαθέτουν 166 ( ΝΔ 156 , Ελληνική Λύση 10 ) βουλευτές ενώ κατά την ψηφοφορία απαιτούνται τα 3/5 των μελών της Βουλής δηλαδή 180 βουλευτές .

Εκτός και αν απέχουν τα άλλα κόμματα από τη σχετική ψηφοφορία οπότε τα πράγματα αλλάζουν .

Μπερδευτήκατε; Λησμονείτε ότι οι γρίφοι τίθενται για να ….μπερδεύουν, ενίοτε να βάζουν σε προβληματισμούς, χωρίς να επιδέχονται και λύση.

Διαβάστε ακόμη: