Άνοδο σημείωσαν οι αγορές της Ασίας την Τετάρτη, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η Nvidia θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες για τα αποτελέσματά της, ενώ παράλληλα παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τις προοπτικές των επιτοκίων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύθηκε κατά 0,4%, έχοντας ήδη ενισχυθεί για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες σε υψηλά δύο ετών.

Τα κινεζικά blue chips παρουσίασαν οριακές μεταβολές, λίγο κάτω από τα υψηλά 7 μηνών που σημειώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχώρησε κατά 0,8%, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι το αδύναμο γεν ενισχύει τις εξαγωγές, αλλά επίσης υποδαυλίζει τον εισαγόμενο πληθωρισμό και επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα, σημειώνει το Reuters.

Τα βλέμματα στη Nvidia

Οι αγορές είναι προετοιμασμένες για… πανηγυρισμούς, όταν η Nvidia θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της, με τα δικαιώματα προαίρεσης να τιμολογούνται για διακύμανση 8,7% προς κάθε κατεύθυνση, αξίας 200 δισ. δολαρίων.

Οι αναλυτές αναρωτιούνται πόσο περισσότερο μπορεί να προσφέρει, δεδομένου ότι η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ μπορεί ήδη να υπερηφανεύεται για περιθώριο κέρδους 77% και η μετοχή της έχει αυξηθεί κατά 93% σε ετήσια βάση μέχρι στιγμής.

Διαβάστε ακόμη: