Ο «Με λένε Στέφανο και έχω να σας πω κάτι» μέσα σε εικοσιπέντε μέρες πήρε μια θέση στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και χθες το βράδυ έψαξε να βρει πού είναι τα γραφεία το κόμματος που ενδέχεται την επόμενη Κυριακή να αναλάβει την ηγεσία του.

Το πακέτο που φέρνει ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ένα νέο κόμμα και το ερώτημα είναι αν όλοι οι υποψήφιοι θα βρίσκονται στο κόμμα την επόμενη μέρα. Αυτός που θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο είναι όμως ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης:

«Αν η πρόθεση είναι να ξανακυβερνήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει απλώς να αντιγράψει τη συνταγή των ΗΠΑ το συντομότερο δυνατό» και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει Δημοκρατικό Κόμμα είπε από την πρώτη μέρα ο Κασσελάκης που μιλά για Κεντροαριστερά και Δημοκρατική Παράταξη.

Οι σαράντα χιλιάδες ψηφοφόροι που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις κάλπες από κάπου προέρχονται και κάπου πάνε ανεξάρτητα από το αν ο Κασσελάκης καταφέρει τελικά να γίνει αρχηγός ενός κόμματος που δεν ήξερε καν πού έχει τα γραφεία του ώσπου να τον ανακαλύψει ο Αλέξης Τσίπρας -και ο Πολάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης με την υποψηφιότητά του -που χαρακτηρίστηκε από γραφική ως παρατράγουδο και UFO- κατάφερε με τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών -σχεδόν 150.000 πολίτες πήγαν να ψηφίσουν και το 45% ψήφισε τον ίδιο- να βάλει την πολιτική ζωή σε κίνηση.

Το ερώτημα πια δεν είναι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει ενιαίο πολιτικό φορέα στο άμεσο μέλλον, αλλά η αν η απήχηση του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινωνία ξεπεράσει τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ και εμβολίσει το… ΠΑΣΟΚ στη βάση του οποίου απευθύνεται όταν μιλάει για Δημοκρατικό Κόμμα.

Μπορεί να είναι η εκδίκηση της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κομματική γραφειοκρατία που ενώνεται για να αντιμετωπίσει έναν ξένο που της παίρνει το κόμμα και δεν είναι «αριστερός», αλλά από χθες στην Κουμουνδούρου υπάρχει ένας νέος ηγέτης.

Καθώς τα τελικά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, γύρω στα μεσάνυχτα, ο Κασσελάκης κατεβαίνει με τον σύζυγό του να παραλάβει τις πίτσες που έχει παραγγείλει χωρίς σκηνοθέτη και το Instagram να τον ακολουθεί με ένα τρόπο αυθόρμητο.

Δεν είναι μεταπολιτική, αλλά αυτός ο 35χρονος που ήρθε από το πουθενά μπορεί απλά να δείχνει -καθώς παραλαμβάνει τις πίτσες που έχει παραγγείλει- πώς θα είναι η πολιτική και η Αριστερά τον 21ο αιώνα.

Διαβάστε ακόμη: