Την ώρα που έντονη φημολογία θέλει τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτείται από τη θέση του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου ακόμα και εντός της ημέρας, οι στοιχηματικές εταιρείες προετοιμάζονται για την κούρσα της διαδοχής, ποντάροντας στους επικρατέστερους υποψήφιους για τα ηνία της χώρας.

Η υπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντοντ, η οποία θεωρείται στο κόμμα ότι έχει διαθέτει ισχυρά διαπιστευτήρια ως υπέρμαχος του Brexit, χάρισμα αλλά και καλές ηγετικές ιδιότητες, θεωρείται το φαβορί για τη διαδοχή του Τζόνσον.

Είναι ενδεικτικό ότι η Sky Bet στοιχηματίζει 4 προς 1 στερλίνες ότι η Μόρντοντ θα είναι η επόμενη ηγέτης των Τόρις.

Ο Ρίσι Σουνάκ, μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών, είναι ο δεύτερος τη τάξει πιθανός υποψήφιος.

Την πεντάδα των πέντε επικρατέστερων υποψηφίων για την ηγεία των Τόρις συμπληρώνουν ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας και ο πρώην υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ, σύμφωνα με την Sky Bet.

Στα «αουτσάιντερ» περιλαμβάνονται ο νέος υπουργός Οικονομικών Ναντίμ Ζαχάουι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ, με τις αποδόσεις για τους δύο πολιτικούς να κυμαίνονται στο 9/1 και 12/1, αντίστοιχα.

Ωστόσο, παρά τις αυξανόμενες εικασίες για γενικές εκλογές φέτος, οι στοιχηματικές εταιρείες υποδηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό αυτές να γίνουν το 2023 ή αργότερα.

Σημειώνεται ότι τα στοιχήματα όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις δεν αποτελούν έγκυρες προβλέψεις, καθώς δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις των ειδικών που περνούν τη ζωή τους αναλύοντας τα πολιτικά πράγματα της χώρας, ωστόσο αποτελούν έναν ισχυρό δείκτη.