Για την εμπλοκή Αράβων επενδυτών ακούμε συνεχώς. Κάθε τρεις και λίγο όλο και κάποιος νέος Άραβας επενδυτής προκύπτει που θα φέρει πετροδόλαρα για να αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία.

Και βεβαίως, όσο είδατε εσείς τους Άραβες, άλλο τόσο τους είδαμε κι εμείς!

Πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του Ελληνικού! Η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα! Και όμως!!!

Ούτε σε αυτή εμφανίστηκαν οι Άραβες επενδυτές που μέσω τρίτων – νταραβεριτζήδων και ψεύτο – τεχνοκρατών έδιναν διαβεβαιώσεις στον όμιλο Λάτση ότι θα συμμετάσχουν από κοινού στο project!

Όπως δεν είδαμε Άραβες επενδυτές ούτε σε υπόθεση μεγάλης κατασκευαστικής εταιρίας όπου επίσης ο «μάνατζερ» υποσχόταν κεφάλαια από τα Εμιράτα επικαλούμενος προσωπικές σχέσεις και αντί αυτών εμφανίστηκαν ιδιώτες μικροεπενδυτές περιορισμένης εμβέλειας με βασική ενασχόληση το τράνζιτ πετρέλαιο και τις διασυνδέσεις με την Βενεζουέλα για σπάσιμο του εμπάργκο!!!

Ως νταραβεριτζήδες των Αράβων εμφανίζονται κατά καιρούς πολλοί και διάφοροι!

Ακόμη και ιερείς παρουσιάζουν τους εαυτούς τους σε τρίτους ως προνομιακούς συνομιλητές των Αράβων και υπόσχονται κεφαλαία για επενδύσεις ή ακόμη και τοποθετήσεις σε μετοχικά σχήματα εισηγμένων εταιριών!

Πάντως, για να ξέρετε, και να μην πιστεύετε στα παραμύθια που διαρρέουν οι πάσης φύσης ενδιάμεσοι, εκπρόσωπος αραβικών κεφαλαίων στην Ελλάδα είναι ένας: πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του κρατικού μηχανισμού, που έδρευε σε υψηλά πατώματα επί περιφερειακής λεωφόρου, προκειμένου να απολαμβάνει αμφιθεατρική θέα… Ο οποίος φέρεται να απολαμβάνει της απολύτου εμπιστοσύνης των Αράβων κεφαλαιούχων λόγω διαχρονικών προσωπικών σχέσεων!

H Lamda, η αγορά μετοχών και τα ακίνητα!