search

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας,1 – 7 Δεκεμβρίου

Oι νέες ταινίες της εβδομάδας,1 - 7 Δεκεμβρίου. Η ταινία που αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι το «Κάποια Μίλησε» με την Κάρεϊ Μάλιγκαν και τη Ζόι Καζάν στο «τιμόνι» της ταινίας, που…

Κάποια Μίλησε

νέες ταινίες της εβδομάδας,1 – 7 Δεκεμβρίου. Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Δεκεμβρίου πλησιάζει και ο νέος μήνας φαίνεται πως ξεκινάει αρκετά δυναμικά. Η ταινία που αδιαμφισβήτητα ξεχωρίζει αυτή την εβδομάδα είναι το «Κάποια Μίλησε» με την Κάρεϊ Μάλιγκαν και τη Ζόι Καζάν στο «τιμόνι» της ταινίας, που φέρνει στις αίθουσες τη δημιουργία του ρεπορτάζ που γέννησε το κίνημα του #Metoo.

Επιπλέον, ξεχωρίζει και το ιστορικό «Devotion», αλλά και «Ο Τζογαδόρος» υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα πρωταγωνιστεί στην ταινία. Αυτά και άλλα πολλά θα παρακολουθήσουμε την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Ακολουθούν οι νέες ταινίες της εβδομάδας:

1. Κάποια Μίλησε

Υπόθεση: Η δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ (The Plot Against American, The Big Sick) συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους δυο δημοσιογράφων των New York Times που μαζί πετυχαίνουν να φέρουν στη δημοσιότητα μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις αυτής της γενιάς – ένα ρεπορτάζ που γέννησε το κίνημα του #Metoo και που έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα την αμερικανική κουλτούρα.

Η δυο φορές υποψήφια για Όσκαρ Κάρεϊ Μάλιγκαν (Promising Young Woman, An Education) και η Ζόι Καζάν (The Plot Against American, The Big Sick) συμπρωταγωνιστούν στους ρόλους δυο δημοσιογράφων των New York Times που μαζί πετυχαίνουν να φέρουν στη δημοσιότητα μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις αυτής της γενιάς – ένα ρεπορτάζ που γέννησε το κίνημα του #Metoo και που έσπασε δεκαετίες σιωπής γύρω από το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ, αλλάζοντας μια για πάντα την αμερικανική κουλτούρα.

2. Η Μεγάλη Ρήξη

Υπόθεση: Η Ραφ και η Ζουλί, ένα ζευγάρι στα πρόθυρα του χωρισμού, φτάνουν στα όριά τους στα Επείγοντα ενός νοσοκομείου, που γεμίζει ασφυκτικά το βράδυ μιας μεγάλης διαδήλωσης των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Το εξουθενωμένο προσωπικό και οι εξοργισμένοι και τραυματισμένοι διαδηλωτές θα συντρίψουν τις βεβαιότητες και τις προκαταλήψεις του ζευγαριού. Καθώς η ένταση έξω κορυφώνεται, το νοσοκομείο βρίσκεται σε πολιορκία και η νύχτα θα είναι μεγάλη.

3. Devotion

Υπόθεση: Το 1950, καθώς ο Ψυχρός Πόλεμος απειλεί την διεθνή ειρήνη, δύο νεαροί πιλότοι γίνονται αποδεκτοί σε μία ελίτ στρατιωτική μονάδα για εκπαίδευση. Ο ένας είναι ο Τομ Χάντνερ, ένας κομψός τυπικός Αμερικανός στρατιώτης. Ο άλλος είναι ο Τζέσι Μπράουν, ένας παθιασμένος και ταλαντούχος πιλότος, και ο πρώτος Αφροαμερικάνος που θα πετάξει σε μάχη για το Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών. Ξεκινώντας μαζί στην μοίρα VF-32, ο Τομ και ο Τζέσι θα φτάσουν στα όριά τους για να γίνουν οι καλύτεροι πιλότοι μάχης, εκπαιδευόμενοι σε τελευταίας τεχνολογίας πολεμικά αεροσκάφη και προετοιμαζόμενοι για την μάχη. Το “Devotion” είναι μία έντονη, συναρπαστική και άκρως συγκινητική ιστορία για τους δύο από τους πιο περίφημους συγκυβερνήτες του Ναυτικού των ΗΠΑ.

4. Η Νύχτα της 12ης

Υπόθεση: Η ταινία ακολουθεί δύο σκληρούς Γάλλους ντετέκτιβ αντιμέτωπους με μια φρικιαστική δολοφονία, καθώς η λύση της υπόθεσης γλιστράει διαρκώς μέσα από τα χέρια τους.

5. Ο τζογαδόρος

Υπόθεση: Ένας δισεκατομμυριούχος προσκαλεί κάποιους παιδικούς του φίλους για μια βραδιά Poker. Μεταξύ τους υπάρχει μια σχέση αγάπης αλλά και ανταγωνισμού που πολλές φορές φτάνει σε οριακό σημείο ίσως αυτή τη φορά και επικίνδυνο.

Όλες οι νέες ταινίες της εβδομάδας προβάλλονται από την Πέμπτη 01/12 σε ένα σινεμά δίπλα σου!

Διαβάστε ακόμη: