Χμμ, από που να ξεκινήσω; Ας πάμε σε ένα επιχειρηματικό επεισόδιο, όχι ευχάριστο δυστυχώς. Τα νέα για τον μικρότερο γιο του Θωμά Λιακουνάκου, Φίλιππο (ο οποίος φέρεται να έχει εξάρτηση με τον τζόγο και έχει μπλέξει όπως μου λένε με πολύ κακές παρέες) προφανώς τα γνωρίζετε, συνελήφθη για απάτη με κρυπτονομίσματα, υφαρπάζοντας ταυτότητα και χρήμα (500.000 δολάρια) από ένα ανυποψίαστο θύμα του στο Μαϊάμι.

Και μέχρι στιγμής η εγγύηση των 250.000 δολαρίων δεν έχει καταβληθεί οπότε παραμένει υπό κράτηση, Δεν ξέρω πόσο επηρεάζουν τα χρωμοσώματα, αλλά είναι κρίμα ένα νέο παιδί, γόνος πρώην επιχειρηματία, να καταφεύγει σε τέτοια κόλπα. Είπα, πρώην; Λάθος! Σας βεβαιώνω ότι ο Θωμάς (ένας είναι, μετά το θάνατο του Θωμά Λαναρά) παραμένει ενεργός και μάλιστα στο ίδιο αντικείμενο με εκείνο της Euromedica.

Έχει στήσει εταιρεία, με γραφεία στην Κηφισιά, όπου βρίσκεται κάθε μέρα και από ότι μαθαίνω, δεν τα πηγαίνει και άσχημα.

Λεπτομέρειες (;…) για το πως στήθηκε, πως αποκτήθηκαν τα μηχανήματα κλπ, δεν έχω. (Η Νατάσα, πάντως, έτρεξε αμέσως κοντά στο παιδί)

Στα 22 ευρώ plus θα κλείσει το deal της Macquarie με την Τέρνα Ενεργειακή!

Τα ενεργειακά «χαρτιά» όπως γνωρίζετε έχουν γίνει πολύ της μόδας στο Χρηματιστήριο και τις αγορές, ειδικά μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση.

Οπότε είναι εύλογο να «τρέχουν» στα Χρηματιστήρια, ενώ ειδικά στην Λεωφόρο Αθηνών τον χορό της ανόδου σέρνει η Τέρνα Ενεργειακή.

Βλέπετε την ενεργειακή αυτή εταιρία, θυγατρική κατά 37,6% της ΓΕΚ Τέρνα «φλερτάρει» η περίφημη αυστραλιανή Macquarie που έδωσε προ μηνών 2,1 δις. για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, χωρίς συμμετοχή στο management!

Οι πληροφορίες μου λένε ότι το deal είναι πολύ κοντά να κλείσει καθώς το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών (21 ευρώ έδινε η Macquarie, 25 ζητούσε ο φίλος μου από τα παλιά Γιώργος Περιστέρης) γεφυρώνεται γύρω στα 22 ευρώ και …κάτι! Για τον λόγο αυτό, προκειμένου να δώσει επεξηγήσεις ως προς το σκέλος των προβλέψεων και του Ebitda ο Γ. Περιστέρης έκανε ταξίδι αστραπή στο Λονδίνο!

Συζητήσεις από Μπακοκαυμενάκηδες και Ιβάν Σαββίδη για το Open TV!

Μία έντονη φημολογία έχει κυκλοφορήσει στην αγορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με την οποία οι Μπακοκαυμενάκηδες συζητούν για την απόκτηση τηλεοπτικού σταθμού από γνωστό «εξαφανισμένο» Ολιγάρχη, ενδεχομένως και για Συγκρότημα Τύπου, που περιλαμβάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα!

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές με άριστη γνώση του παρασκηνίου και των μυστικών διαδρομών, οι «εφοπλιστές» (στην Ελλάδα ως γνωστόν ότι δηλώσεις είσαι) από τα διεθνή ύδατα του Περσικού κόλπου, οι οποίοι κατέχουν το 30% του Ελλάκτωρα το οποίο την ώρα τούτη διαπραγματεύονται με 2 υποψήφιους αγοραστές, έναν ξένο (Τσέχο) και έναν Έλληνα, φέρονται να ενδιαφέρονται για να μπουν δυνατά στην αγορά των ΜΜΕ και ειδικά του τηλεοπτικού τοπίου!

Η φήμη που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες (και φυσικά δεν έχει επιβεβαιωθεί) φέρει τους Μπακοκαυμενάκηδες να συζητούν με τον Ιβάν Σαββίδη το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τον τηλεοπτικό σταθμό Open, τον οποίο ο Ρώσος επιχειρηματίας προσπαθεί απεγνωσμένα «να βγάλει από πάνω του» εικονικά ή πραγματικά, φοβούμενος τον αμερικανικό παράγοντα αλλά και την σοβαρή πιθανότητα να δεσμευτεί η περιουσία του στην Ελλάδα στα πλαίσια των κυρώσεων που εφαρμόζονται διεθνώς όσον αφορά τους Ρώσους ολιγάρχες!

Κάποιες άλλες πηγές, εξίσου σοβαρές, υποστηρίζουν ότι οι Μπακοκαυμενάκηδες έδειξαν ενδιαφέρον για μεσαίο Συγκρότημα Τύπου που περιλαμβάνει τηλεόραση, ραδιόφωνο και εφημερίδα και μάλιστα ακούστηκε ότι προσφέρουν ένα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο και η φημολογία αυτή να επιβεβαιώνεται επισήμως!

Επειδή ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» το γεγονός είναι πως πιθανότατα οι Μπακοκαυμενάκηδες (που την ώρα τούτη αντιμετωπίζουν εκτός των άλλων και σοβαρά προβλήματα με τα τεράστια ανοίγματα της Volton και τη μηνυτήρια αναφορά του Δήμου Αθηναίων) εκτός από «εφοπλιστές» θέλουν να γίνουν και «καναλάρχες», πιθανότατα και «εκδότες»!

Οι ρωσόφιλοι Μητροπολίτες από 3 έγιναν 4!

Έχουμε επισημάνει έγκαιρα από τη στήλη τούτη ότι το ρωσικό στοιχείο στην Εκκλησία είναι εξαιρετικά ενεργό και ισχυρό και ότι πολλοί Μητροπολίτες, έχουν ταχθεί υπέρ του Πούτιν καθώς οι σχέσεις τους με τη Μόσχα είναι βαθιές και διαχρονικές.

Φιλορωσική προσέγγιση φέρονται να κάνουν πολλοί Μητροπολίτες, εκ των οποίων ξεχωρίζουν 3 οι οποίοι δεν διστάζουν να τοποθετούνται δημόσια και να λειτουργούν σε προσκήνιο και παρασκήνιο υπέρ των Ρωσικών συμφερόντων και της ρωσικής προπαγάνδας, προσπαθώντας προς την κατεύθυνση αυτή να επηρεάσουν το ποίμνιο!

Μεταξύ των Μητροπολιτών 3 είναι εκείνοι που ξεχωρίζουν για την φιλορωσική στάση τους, η οποία εν προκειμένω διάκειται αντίθετα με την επίσημη στάση τόσο της Πολιτείας όσο και του Αρχιεπισκόπου, τον οποίον ως γνωστόν «αντιπολιτεύονται»!

Υπό αυτό το πρίσμα βλέπουμε «να σηκώνονται» Ρωσικές σημαίες στις Μητροπόλεις της Πάτρας, της Κέρκυρας και της Λαμίας, της οποίας ο αδερφός του Δεσπότη φέρεται να παρέχει νομικές υπηρεσίες στον Ιβάν Σαββίδη.

Ωστόσο εσχάτως, εκδηλώθηκε επίσημα ένας ακόμη Μητροπολίτης που εντάχθηκε μετά βαΐων και κλάδων στο φιλορωσικό λόμπι!

Έτσι, κατόπιν αυτού, ρωσική σημαία «σηκώθηκε» και στη Μητρόπολη της Βέροιας…

Παράταση 10 ημερών στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για την Αττική οδό ζήτησε η Ιντρακάτ, μαζί με μείωση του ποσοστού εμπειρίας!

Μεγάλη συζήτηση γίνεται με το ΤΑΙΠΕΔ και τον διαγωνισμό της Αττικής οδού, όπου ο καθένας εκ των υποψηφίων έχει και τη δική του εκδοχή για το πότε θέλει να γίνει ο διαγωνισμός. Τώρα, ακόμη και αύριο το πρωί, που λέει ο λόγος, θέλουν οι Έλληνες «παίκτες» και οι μεγαλοεργολάβοι, για να πιάσουν στον ύπνο τους ξένους που θέλουν τον διαγωνισμό όσο το δυνατόν πιο πίσω, λόγω συγκυρίας με Ρωσία – Ουκρανία, ενεργειακή κρίση και άνοδο επιτοκίων.

Πάντως έχει ενδιαφέρον η πληροφορία ότι εγχώρια εργοληπτική εταιρία, η Ιντρακάτ στην προκειμένη περίπτωση, ζήτησε παράταση 10 ημερών για την εκδήλωση ενδιαφέροντος που έχει ορισθεί για τα τέλη Απριλίου! Και επιπροσθέτως έθεσε και ένα θέμα για τα …ποσοστά εμπειρίας στο operation! Προφανώς θα της δοθεί, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προσπαθεί να ακούσει όλες τις φωνές, για να διαμορφώσει έναν διαγωνισμό πραγματικά ανταγωνιστικό!