Ο Κιάνου Ριβς γεννήθηκε το 1962 στη Βυρηττό και μεγάλωσε στον Καναδά. Ο πατέρας του έχει κινεζική-χαβανέζικη καταγωγή, ενώ η μητέρα του είναι από την Αγγλία. Σε μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για το Χόκεϊ και έπειτα για την ηθοποιία, με το κινηματογραφικό ντεμπούτο του να πραγματοποιείται το 1985 με την ταινία “One Step Away”. Είναι γνωστός για την συμμετοχή του σε σπουδαίες ταινίες με τελευταία το John Wick: Chapter 3—Parabellum

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τους λόγους για να αγαπήσετε αυτό τον σημαντικό ηθοποιό

Ευγενής και γενναιόδωρος

Γνωστός ως ένας από τους πιο ευγενικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, o Κιάνου χάρισε ένα τεράστιο ποσό από την αμοιβή του στο “Matrix” (“Reloaded” and “Revolution”). Από τα 114 εκατομμύρια δολάρια που εισέπραξε, τα 84 τα μοίρασε στους τεχνικούς εφέ και στους μακιγιέρ. Επιπλέον, στους κασκαντέρ έδωσε ως δώρο από μια μηχανή Harley Davidson.

Γενέθλια

Στα 46α γενέθλια του αγόρασε στον εαυτό ένα κεκάκι και κάθισε έξω από μια αποθήκη, χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα αν οι θαυμαστές του σταματούσαν για να τον φωτογραφίσουν.

 Καθημερινότητα

Χρησιμοποιεί το μετρό αρκετά συχνά και συνήθως κρατά μια τσάντα γυμναστηρίου.

Είναι μέλος σε συγκρότημα

Ξεκίνησε να παίζει μπάσο για το grunge συγκρότημα Dogstar. To 1995 το συγκρότημα άνοιξε τη συναυλία των Bon Jovi στην Αυστραλία και το 1999 έπαιξαν στο διάσημο φεστιβάλ του Glastonbury. Το συγκρότημα δεν υπάρχει πια, αλλά η μουσική συνεχίζει να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του ηθοποιού.

Δυσκολίες στη ζωή

Ο πατέρας του εγκατέλειψε την οικογένεια του, o καλύτερος του φίλος πέθανε το 1993 και η μικρή του αδερφή διαγνώστηκε με λευχαιμία, για την θεραπεία της οποίας ξόδεψε 5 εκατομμύρια δολάρια. Το 1998 γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του, την Τζένιφερ Σιμ, η οποία μένει έγκυος στην κόρη τους, όπου μετά από οκτώ μήνες γεννιέται νεκρή. Δεκαοκτώ μήνες αργότερα, η Τζένιφερ σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Αδιαφορεί για τα χρήματα

Εκτός από την γενναιοδωρία του στο “Matrix” o Ριβς δέχτηκε περικοπές για τους ρόλους τους στις ταινίες “The Replacements” και “The Devil’s Advocates”, ώστε να δοθούν περισσότερα χρήματα στους Τζιν Χάκμαν και Αλ Πατσίνο, για να συμμετέχουν στις ταινίες. Όταν έμαθε ότι ένας φίλος του που κατασκέυαζε κινηματογραφικά σκηνικά αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, του έδωσε ως δώρο Χριστουγέννων μια επιταγή αξίας 20.000 δολλαρίων. Ο ίδιος έχει δηλώσει σχετικά με τα χρήματα ότι: “Τα χρήματα είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτομαι. Θα μπορούσα να ζήσω με αυτά που ήδη έχω για τους επόμενους αιώνες”.