Η ταχύτητα, ποτέ δεν αποτελούσε στοιχείο που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις και τις αντιδράσεις της Ε.Ε. και των οργάνων της, μηδέ εξαιρουμένων και των πολιτικών ηγεσιών της.

Οι ΗΠΑ του Μπάιντεν, δεν είναι μόνο ότι μας πουλάει πανάκριβα το LNG της, αλλά όπως γνωρίζεται ανακοίνωσε ένα τεράστιο πακέτο επιδοτήσεων 370 δισ. δολαρίων, δηλαδή μίας άνευ προηγουμένου ενίσχυσης της οικονομίας και των επιχειρήσεων της, ουσιαστικά χτυπώντας και την Ευρώπη στο βιομηχανικό και επιχειρηματικό της υπογάστριο.

Μέχρι τώρα μισόλογα αντίδρασης από κάποιους ευρωπαίους και σκόρπιες αντιδράσεις.

Να όμως, που οι Γερμανοί, αντιλήφθηκαν έστω και με καθυστέρηση ότι θα έχουν μεγάλο πρόβλημα αν δεν γίνει κάτι άμεσα, κινδυνεύοντας και με φυγή κεφαλαίων και με φυγή “πράσινων” επιχειρήσεων!

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών, λοιπόν, τάσσονται υπέρ της δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων από τις Βρυξέλλες για τη στήριξη της πράσινης τεχνολογίας.

Προτείνουν δε τη χρήση αχρησιμοποίητων κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ειδικότερα, σκοπεύουν να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσει νέα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, για να βοηθήσει τα κράτη μέλη να ανταγωνιστούν το νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων των ΗΠΑ για την πράσινη τεχνολογία.

Κάτι που φυσικά αφορά και τη χώρα μας, καθώς ένα ακόμα πακέτο ενίσχυσης επιχειρήσεων, θα δημιουργούσε ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.

Διαβάστε ακόμη: