search

ΚΟΣΜΟΣ

Οι G20 επιδιώκουν πολιτική συμφωνία για κανονιστικό πλαίσιο της αγοράς κρυπτονομισμάτων

Η Ινδία, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G20, φιλοξενεί την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας των οικονομικών εκπροσώπων και εκπροσώπων κεντρικών τραπεζών στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Bengaluru.

Το ξέπλυμα χρήματος στα κρυπτονομίσματα

Οι χώρες της Ομάδας των 20 (G20) προσπαθούν να επιτύχουν μια πολιτική συναίνεση σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης για να επικαιροποιήσουν κατά το βέλτιστο την νομοθεσία διεθνώς, δήλωσε την Τετάρτη ο ομοσπονδιακός γραμματέας οικονομικών υποθέσεων της Ινδίας Ajay Seth.

Η Ινδία, η οποία ασκεί επί του παρόντος την προεδρία της G20, φιλοξενεί την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας των οικονομικών εκπροσώπων και εκπροσώπων κεντρικών τραπεζών στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Bengaluru.

Οι επιπτώσεις των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης για την οικονομία, τη νομισματική πολιτική και τον τραπεζικό τομέα θα πρέπει να μελετηθούν για να επιτευχθεί αυτή η συναίνεση, είπε ο Seth σε συνέντευξη Τύπου τη δεύτερη ημέρα του φόρουμ.

Ο κανονισμός θα πρέπει να απορρέει από την άποψη της πολιτικής. Στην πραγματικότητα, μία από τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί στο τραπέζι είναι να βοηθηθούν οι χώρες να οικοδομήσουν μια συναίνεση ως προς την πολιτική προσέγγιση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης”, δήλωσε ο Seth σύμφωνα με το Reuters.

Οι συζητήσεις έρχονται μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, το οποίο οδήγησε σε εκκλήσεις για καλύτερη εποπτεία των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Η FTX, το hedge fund της Alameda Research και δεκάδες θυγατρικές της υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, αφού η πλατφόρμα συναλλαγών υπέστη βιασύνη αναλήψεων και μια συμφωνία διάσωσης απέτυχε.

Οι συνομιλίες στη Bengaluru κάλυψαν επίσης μεταξύ άλλων ζητήματα όπως η διαχείριση των τρωτών σημείων του παγκόσμιου χρέους, τη χρηματοδότηση της δράσης για το κλίμα και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, την ενίσχυση ανάπτυξης των πολυμερών τραπεζών.

Η Ινδία, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και το δεύτερο σε πληθυσμό έθνος, ανέλαβε την προεδρία της G20 για πρώτη φορά νωρίτερα αυτό το μήνα, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Ινδονησία.

Ο όμιλος περιλαμβάνει 19 χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση και αντιπροσωπεύει συνολικά περίπου το 85% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Διαβάστε ακόμη: