Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει – ακόμη – μόνος του στο πολιτικό σκηνικό, δεδομένου ότι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ έδειξαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές ότι μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και να διεκδικήσουν την εξουσία από την ΝΔ, η πραγματικότητα είναι ότι στο κυβερνών κόμμα έχει κάνει την εμφάνιση της μια απειλητική εσωστρέφεια, που απορρέει τόσο από την κεντρογενή στροφή και την απομάκρυνση από τις παραδοσιακές αξίες της συντηρητικής παράταξης, όσο και από το εκλογικό πατατράκ που υπέστη η κυβέρνηση, με τα ποσοστά της να γκρεμίζονται περίπου κατά 13% σε έναν μόλις χρόνο και να υποχωρεί από το 41% στο 28% και κάτι…

Την ίδια στιγμή τόσο στη βάση όσο και στον κομματικό μηχανισμό, αλλά και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, επικρατεί πλήρης απογοήτευση για τον πρόσφατο ανασχηματισμό, σε βαθμό που στελέχη, κομματάρχες και βουλευτές να αγωνιούν ότι «ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την κατάρρευση στις Ευρωεκλογές»!

Υπό την έννοια αυτή, είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ισχυρό και συνεχώς αυξανόμενο εσωτερικό μέτωπο, η δημοσιοποίηση του οποίου, πέραν της εσωστρέφειας, προκαλεί και πολιτική αβεβαιότητα στην αγορά, το Χρηματιστήριο και την οικονομία, με προφανείς παρενέργειες!

Για πρώτη φορά από το 2019 που η ΝΔ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, σκιές πλανώνται πάνω από την κεντρική εξουσία, η οποία μόλις τώρα αρχίζει να συνειδητοποιεί το μέγεθος του προβλήματος, που κρύβεται πίσω από την απαξία και ανυπαρξία Κασσελάκη και Ανδρουλάκη!

Το μείζον ζήτημα για τον Μητσοτάκη είναι το εσωτερικό! Οι δελφίνοι προετοιμάζονται, συγκροτούν ομάδες και κομματικούς στρατούς με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, περιμένοντας τη σειρά τους!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την Δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και τις εισπράξεις του Κράτους, με τις πληρωμές να έχουν κάνει παύση και τους εργολάβους – και όχι μόνο- να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται!

Οι Περιφέρειες δεν έχουν λεφτά, οι επιστροφές ΦΠΑ έχουν σταματήσει, το Δημόσιο δεν καταβάλει υποχρεώσεις!

Σε αυτό το σκηνικό, όπου εκτός των εργολάβων και οι …Πετρελαιάδες είναι έξαλλοι με την κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν φήμες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, ότι στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη υφίσταται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες τον Οκτώβριο!

Προκειμένου να αποσπάσει την θετική ετυμηγορία της κοινής γνώμης, να αποκόψει το επικίνδυνο εσωτερικό μέτωπο και να καταδείξει στους βαρόνους των μίντια, τους εργολάβους και τους προμηθευτές του Δημοσίου, καθώς και στις μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες του τόπου, ότι παραμένει ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της χώρας!

Και μολονότι η σεναριολογία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, εντούτοις οι κρίσιμοι και καθοριστικοί λόγοι που την προκαλούν, υφίστανται στον υπέρτατο βαθμό …

Διαβάστε ακόμη