Η Κίνα ανέφερε την Πέμπτη άλλη μια μηνιαία πτώση στις εισαγωγές και τις εξαγωγές, αν και λιγότερο απότομη από ό,τι αναμενόταν.

Οι εξαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,8% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αυτό είναι καλύτερο από την πρόβλεψη πτώσης 9,2% από δημοσκόπηση του Reuters.

Οι εισαγωγές σε δολάρια ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,3% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, καλύτερα από την πρόβλεψη για πτώση 9% από το Reuters.

Οι εισαγωγές έχουν πλέον καταγράψει μείωση κάθε μήνα το 2023 σε σχέση με την περσινή περίοδο. Οι εξαγωγές μειώνονται από έτος σε έτος για κάθε μήνα από τον Απρίλιο, καθώς η παγκόσμια ζήτηση για κινεζικά προϊόντα μειώνεται.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ σε όρους δολαρίου μειώθηκαν κατά 9,5% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καλύτερη από πτώση άνω του 20% σε καθέναν από τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC των επίσημων δεδομένων στα οποία έχει πρόσβαση μέσω Wind Information.

Οι εισαγωγές της Κίνας από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 7,9% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, μια βελτίωση από τη διψήφια πτώση τον Ιούλιο, έδειξαν τα στοιχεία.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας σε μία χώρα. Η Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας σε περιφερειακή βάση.

Οι εξαγωγές της Κίνας στη Νοτιοανατολική Ασία μειώθηκαν κατά 13,3%, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 6,1% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έδειξαν τα στοιχεία. Και τα δύο στοιχεία σημείωσαν βελτίωση από τον Ιούλιο.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας αργού πετρελαίου στον κόσμο.

Οι εισαγωγές του εμπορεύματος από τη χώρα κατ’ όγκο το πρώτο οκτάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 14,7% σε σχέση με πέρυσι, ταχύτερα από τον ρυθμό του 12,4% τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία των τελωνείων.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική ανάκαμψη της Κίνας από την πανδημία έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες, λόγω της ύφεσης της αγοράς ακινήτων και των χαμηλών καταναλωτικών δαπανών.

Διαβάστε ακόμη: