Οι ευρωπαϊκές αγορές κινήθηκαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς το κλίμα γίνεται αρνητικό μετά από ένα σύντομο ράλι στη χθεσινή συνεδρίαση.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 διαπραγματεύεται στις 7656.96 μονάδες αρνητικός κατά 0,35%. Ο γερμανικός δείκτης DAX διαπραγματεύεται πτωτικά κατά 0,05% στις 16679.22 μονάδες. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 σε αρνητικό έδαφος κατά 0,12% στις 7417.45 μονάδες. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB διαπραγματεύεται στις 30354.67 μονάδες μειωμένος κατά 0,18%, ενώ ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 βρίσκεται στις 10030.1 μονάδες αρνητικός κατά 0,30%.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,1% στις πρωινές συμφωνίες, με τους κλάδους να διαπραγματεύονται σε μικτές περιοχές. Οι μετοχές των κατασκευών σημείωσαν πτώση 0,8%, ενώ τα μέσα ενημέρωσης σημείωσαν άνοδο 0,3%.

Οι μετοχές λιανικής σημείωσαν άνοδο 0,2%, με τη βρετανική αλυσίδα ζαχαροπλαστικής Greggs να σημειώνει άλμα στην κορυφή του ευρωπαϊκού σημείου αναφοράς, σημειώνοντας άνοδο 9,5%, αφού ανέφερε ισχυρή αύξηση των πωλήσεων. Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές δεν εντυπωσιάστηκαν με την Χριστουγεννιάτικη αύξηση των πωλήσεων του Sainsbury’s, αφήνοντας τη μετοχή πτωτικά 5%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού βρέθηκαν επίσης ως επί το πλείστον σε χαμηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αν και οι μετοχές της Ιαπωνίας αύξησαν τα κέρδη μετά την προηγούμενη συνεδρίαση σε υψηλό 33 ετών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ υποχώρησαν το πρωί της Τετάρτης.

Οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσιοποίηση της Πέμπτης των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ για τον Δεκέμβριο για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας και την πορεία των μειώσεων των επιτοκίων από την Federal Reserve. Στη συνέχεια, ο δείκτης τιμών παραγωγού στις ΗΠΑ αναμένεται την Παρασκευή.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι traders ενίσχυσαν τα στοιχήματά τους σε ένα pivot της Federal Reserve, προετοιμάζονται για μειώσεις επιτοκίων μόλις τον Μάρτιο. Ορισμένες από αυτές τις προσδοκίες έχουν ανατραπεί τις τελευταίες ημέρες, αν και οι πιθανότητες κυμαίνονται γύρω στο 63%, σύμφωνα με το εργαλείο CME Group FedWatch.

Διαβάστε ακόμη: