Πτώση σημειώνουν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρέμειναν σε εγρήγορση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημείωσε άλμα σε υψηλό 34 ετών εν μέσω αυξανόμενων προσδοκιών για καθυστέρηση των σχεδίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αυστηροποίηση της πολιτικής της.

Επιφυλακτικοί οι traders

Οι περιφερειακές μετοχές πήραν αδύναμο προβάδισμα από τη Wall Street, καθώς οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν υποτονικό κλείσιμο εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας για τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Οι ασιατικές μετοχές είχαν σημειώσει κέρδη την Τρίτη, καθώς οι απώλειες της πρώτης εβδομάδας του 2024 οδήγησαν σε κάποιες ευκαιρίες ιδίως στον τομέα της τεχνολογίας. Ωστόσο, εξαιρουμένων των ιαπωνικών μετοχών, οι traders παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό επιφυλακτικοί προς τα περιουσιακά στοιχεία με γνώμονα τον κίνδυνο εν όψει περισσότερων ενδείξεων σχετικά με τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ.

Κίνα

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υποχώρησαν κατά 0,1% έκαστος και κυμάνθηκαν σε χαμηλά πολλών ετών, καθώς το κλίμα απέναντι στη χώρα παρέμεινε αδύναμο. Οι απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας οδήγησαν επίσης τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σε πτώση 0,6%.

Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα επικεντρώνεται επίσης στα κινεζικά στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο, τα οποία αναμένεται να δείξουν μικρή βελτίωση στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη: