Οι ευρωπαϊκές αγορές διαπραγματεύονται υψηλότερα την Παρασκευή, καθώς οι έμποροι συνεχίζουν να αφομοιώνουν τα δεδομένα των ΗΠΑ.

Η χαλάρωση του πληθωρισμού αύξησε τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve θα σταματήσει τον τρέχοντα κύκλο αύξησης των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4% στις πρωινές συναλλαγές, με τους περισσότερους κλάδους να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης κατέγραψαν μικρά κέρδη, 1%, ενώ οι ασφαλιστικές μετοχές υποχώρησαν καταγράφοντας απώλειες 0,9%.

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη σε τέταρτη συνεχόμενη άνοδο μετά το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Μαρτίου, ένα μέτρο των τιμών που πληρώνουν οι εταιρείες και συχνά ένας καλός δείκτης του πληθωρισμού των καταναλωτών στις ΗΠΑ, μειώθηκε κατά 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στην έναρξη της σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ, με τις JPMorgan, Wells Fargo και Citi να δημοσιεύουν αποτελέσματα πριν ανοίξουν τα χρηματιστήρια των ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα