Η αλυσίδα γρήγορης εστίασης Burger King ανακηρύχθηκε η κορυφαία όσον αφορά σε επιλογές φυτικής προέλευσης, σύμφωνα με κατάταξη της ProVeg για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες είναι ταυτισμένες με τις πρώτες ύλες ζωικής προέλευσης, αφού μέχρι πρότινος ήταν σχεδόν αδιανόητο το να φάει κανείς ένα μπέργκερ χωρίς μπιφτέκι από βοδινό, κοτομπουκιές χωρίς κοτόπουλο ή πίτσα χωρίς αλλαντικά και μοτσαρέλα από βουβαλίσιο γάλα.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη δημοτικότητα της vegan διατροφής και η επιρροή που ασκούν οι οργανώσεις που την εκπροσωπούν έχει οδηγήσει τις μεγαλύτερες αλυσίδες fast food σε δραστική αλλαγή των μενού τους.

Σύμφωνα με την Pro Veg, επόμενος στόχος αποτελεί η μείωση κατά 50% της κατανάλωσης κρέατος και προϊόντων ζωικής προέλευσης μέχρι το 2040.

Αξιολογώντας τις πέντε μεγαλύτερες αλυσίδες fast food, η Burger King ανακηρύχθηκε η κορυφαία στην προσφορά στους πελάτες επιλογών φυτικής προέλευσης.

Ο κολοσσός των σάντουιτς, η Subway, κατατάσσεται στη δεύτερη θέση, ενώ ακολουθούν τα McDonald’s, η Pizza Hut και η KFC. Σύμφωνα με την αξιολόγηση της Pro Veg, όλες οι αλυσίδες είχαν καλή απόδοση σε τουλάχιστον μία κατηγορία.

Η Burger King διακρίθηκε στην κατηγορία «Κύρια πιάτα», με το μπέικον φυτικής προέλευσης ως μόνιμο στοιχείο στο μενού, φτάνοντας στα εννέα κύρια πιάτα πλήρως φυτικής προέλευσης.

Η Subway ξεχώρισε για τη δυνατότητα που δίνει στους πελάτες της να συνθέσουν ένα σάντουιτς με vegan υλικά, για την καλή παρουσίαση του μενού τους και, ειδικότερα, για τη χρήση του «VE» δίπλα στα στοιχεία μενού που βασίζονται πλήρως σε φυτά.

Η McDonald’s κέρδισε πόντους για την ενσωμάτωση προϊόντων με πλήρως φυτική βάση στο γενικό μενού και για τη χρήση ελκυστικών λέξεων –όπως «ζουμερό»– στην παρουσίαση των vegan φαγητών.

Η Pizza Hut είχε στον κατάλογό της πολλά προϊόντα που βασίζονται σε φυτά, έδινε τη δυνατότητα σύνθεσης μιας πίτσας με φυτικά υλικά της επιλογής των καταναλωτών, ενώ ενσωμάτωνε φυτικά και μη φυτικά υλικά σε κάποια φαγητά της.

Η KFC ξεχώρισε για το Original Recipe Vegan Burger της και για την προσφορά τριών ντιπ με πλήρη φυτική βάση και φυτικές επιλογές όπως πατάτες, καλαμπόκι και κανονικά φασόλια.

Διαβάστε περισσότερα