Η έρευνα διεξήχθη από την οργάνωση No Meat May, μια ομάδα που προμοτάρει τη χορτοφαγία και τον περιορισμό της κατανάλωσης κρέατος και διεξάγει μια σειρά από δράσεις κατά τον μήνα Μάιο. Το δείγμα ήταν 1000 Αυστραλοί άντρες και η πλειοψηφία τους δεν σκοπεύει να μειώσει την κατανάλωση κρέατος.

Στο υποθετικό ερώτημα που κλήθηκαν να απαντήσουν υπήρχε η παράμετρος που θέλει την υπερβολική κατανάλωση κρέατος να συνδέεται με δραστική μείωση του προσδόκιμου ζωής. Το 73% των συμμετεχόντων δήλωσε πως δεν θα είχε πρόβλημα να ζήσει ως και δέκα χρόνια λιγότερα, αρκεί να συνέχιζε να τρώει κρέας.

Στην ίδια έρευνα, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, θεωρούν το κρέας μια άκρως αντρική διατροφική συνήθεια με το 47% των ερωτηθέντων να δηλώνει πως η κατανάλωση κρέατος είναι δομικό στοιχείο της αρρενωπότητας.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης No Meat May δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα της έρευνας. Με τόση πληροφορία για τις επιπτώσεις στην υγεία από την υπερβολική κατανάλωση κρέατος, θα περίμενε περισσότερη ευαισθητοποίηση. Ολοένα και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν τη σύνδεση της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων με καρδιοπάθειες, παχυσαρκία και διάφορες μορφές καρκίνου.

Η εκτροφή ζώων σε βιομηχανική κλίμακα είναι και ένας από μεγαλύτερους παράγοντες που επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή και η έλλειψη ενδιαφέροντος προβληματίζει τους υποστηρικτές της χορτοφαγίας.