Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο σημερα Τετάρτη καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ανακάμψουν μετά από μια πτώση και προεξοφλούν ότι τα χειρότερα πέρασαν για τον τραπεζικό κλάδο.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε 250 μονάδες υψηλότερα, ή 0,8%. Ο S&P 500 κέρδισε 1%, και ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 1,2%.

Οι περιφερειακές τράπεζες διαπραγματεύονται έντονα θετικά με το SPDR S&P Regional Banking ETF (KRE) να καταγράφει αύξηση πάνω απο 1%. Ανοδικά κινήθηκαν και μεγάλες τράπεζες όπως η Citigroup και η Goldman Sachs.

Οι μετοχές της Lululemon σημείωσαν άνοδο 14% αφού ο λιανοπωλητής αθλητικών ενδυμάτων ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για προσαρμοσμένα κέρδη και έσοδα. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Micron ανέβηκαν περισσότερο από 2% αφού η εταιρεία τσιπ δημοσίευσε τα οικονομικά της στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο.

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς ανήλθε στο 3,60%

Η απόδοση των 10ετών ομολόγων αναφοράς ανήλθε στο 3,60% και το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο 2 ετών ανέβηκε στο 4,12%. Αυτές οι μειώσεις έρχονται μια μέρα μετά την άνοδο και των δύο αποδόσεων, ασκώντας πίεση στην ευρύτερη χρηματιστηριακή αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κύριοι μέσοι όροι υποχώρησαν την Τρίτη, καθώς ορισμένοι επενδυτές ανησυχούσαν ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση – ακόμη και όταν η Wall Street προσπάθησε να ξεπεράσει την περιφερειακή τραπεζική κρίση αυτού του μήνα.

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος εποπτείας της Ομοσπονδιακής Τράπεζας,Michael Barr, θα κάνει άλλη μια εμφάνιση στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, αυτή τη φορά ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής. Αυτή η ακρόαση θα εξετάσει την απάντηση των ομοσπονδιακών ρυθμιστικών αρχών σε πρόσφατες χρεοκοπίες τραπεζών.

Στο οικονομικό μέτωπο, οι έμποροι αναμένουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα που πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα μετά το άνοιγμα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προέβλεψαν πτώση 3% τον Φεβρουάριο, από άνοδο 8,1% τον προηγούμενο μήνα.

Διαβάστε περισσότερα