Είναι φαινόμενο ελληνικό! Οι βασικοί ένοχοι της κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, όλοι αυτοί που προκάλεσαν την έλευση των μνημονίων, δηλαδή οι κακομαθημένοι τραπεζίτες που είχαν επί χρόνια μάθει στο νταραβέρι, τις εξυπηρετήσεις, τις χαριστικές ρυθμίσεις σε ημέτερους, τις προνομιακές δανειοδοτήσεις σε ολιγάρχες και διαπλεκόμενους, κατάφεραν μέσα από κυβερνητικές αποφάσεις όχι απλά να την βγάλουν καθαρή και να μην τους χώσουν μέσα για αλλεπάλληλες περιπτώσεις σκανδάλων απάτης, υπεξαίρεσης και απιστίας, αλλά να ζουν στη χλιδή, ως σύγχρονοι κροίσοι και να πίνουν γαλλικές σαμπάνιες στη υγεία των κορόιδων!

Δυστυχώς τα θλιβερά απομεινάρια του χθες, όχι μόνο επιβίωσαν αλλά έχουν το θράσος αντί να εξαφανιστούν από προσώπου γης, να παριστάνουν τους παράγοντες και να εμφανίζονται είτε ως μέτοχοι αγροτικών πιστωτικών ιδρυμάτων, είτε ως εξειδικευμένοι τεχνοκράτες fund managers, τρομάρα τους!

Και να μας σκοτίζουν μέσα από κείμενα πληρωμένα από τα δημοσιογραφικά τους εξαπτέρυγα, από κάτι γλείφτες και γλίτσες που τα έχουν αρπάξει και παριστάνουν τους υψηλού επιπέδου αναλυτές!!!

Βλέπετε, λόγω εξυπηρετήσεων και νταραβεριού κάποιες μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες τους είχαν υποχρέωση, οπότε για να κρατήσουν τα προσχήματα επένδυσαν κάποια κεφάλαια μέσα από ιδρύματα ή επενδυτικά σχήματα στα funds που οι πρώην τραπεζίτες σύστησαν.

Πάντως είναι πραγματικά οξύμωρο μετά από τόσα μνημόνια και μια ισοπέδωση κοινωνική , εισοδηματική και επαγγελματική, οι τραπεζίτες να διαβιούν ως κροίσοι, με βίλες, κότερα, διαμερίσματα στο Μανχάταν και το Λονδίνο , με λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους αλλά και πλήθος επιχειρήσεων σε παρένθετα πρόσωπα και την ίδια στιγμή οι διαχρονικοί μέτοχοι των τραπεζών, Έλληνες και ξένοι θεσμικοί καθώς και ιδιώτες επενδυτές να έχουν χάσει πλήρως τα λεφτά τους και οι περιουσίες τους να έχουν απαξιωθεί!

Φαινόμενα των (ελληνικών) καιρών!