Λοιπόν έχω να σας πως ότι η πληροφορία που διακινούν πολλοί, ότι όλοι οι «ύποπτοι» για πετρελαϊκές συναλλαγές με τη Ρωσία, Έλληνες εφοπλιστές έχουν απαλλαγεί και έχουν φύγει από την περιβόητη αμερικανική black list, είναι μεν αλήθεια αλλά ΔΕΝ είναι ολόκληρη η αλήθεια!

Οι λίστες φυσικά έχουν αναθεωρηθεί και οι 6 «ύποπτοι» ημέτεροι εφοπλιστές λένε πως αποδόθηκαν ως λευκές περιστερές στην κοινωνία, αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Στην Σύνοδο Κορυφής του Βίλνιους, οι πιο επίσημοι Λιθουανοί (πιο επίσημοι δεν γίνεται) υποστηρίζουν φάτσα κάρτα πως έχουν στοιχεία και θα τα καταθέσουν.

Τα στοιχεία αναφέρουν πως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει βρει εναλλακτικούς τρόπους εξαγωγής φυσικού αερίου, σπάζοντας το εμπάργκο.

Λένε χαρακτηριστικά πως «κυκλοφορούν δεκάδες ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια φορτωμένα με ρωσικό υγροποιημένο αέριο που θα ξεφορτώσουν σε ευρωπαϊκά λιμάνια.

Φυσικά αυτό το αέριο έχει ‘ετικέτα’ ινδική ενώ η Ινδία δεν παράγει αέριο, απλώς το αγοράζει από τη Ρωσία και το μεταπωλεί ως δικό της. Αυτή είναι η απόλυτη κοροϊδία και ύστερα λέμε για εμπάργκο».

Άλλωστε πριν λίγες ημέρες δημοσιεύτηκε έρευνα- μελέτη της Novaya Gazeta Europe (Σ.Σ. πρόκειται για πρώην ρωσική εφημερίδα που μεταφέρθηκε από τη Μόσχα το 2020 κι έχει έδρα τις Βρυξέλλες) και αναφέρει πως «η ΕΕ εξακολουθεί να αγοράζει σημαντικές ποσότητες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Μάλιστα οι παραγγελίες αυτές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 30% τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, με τεράστια κέρδη για τους μεταφορείς».

Ενδεικτική και η επίσημη δήλωση που έκανε στο Reuters o αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας της Λιθουανίας Albinas Zananavičius: «Η ΕΕ εισάγει ρωσικό αέριο στο φουλ, αλλά όχι μέσω αγωγών, αλλά πλέον αγοράζοντας LNG από τη Μόσχα».

Ήταν δυνατόν από αυτό το πάρτι να λείπουν ορισμένα πατριωτάκια μας Έλληνες εφοπλιστές; Όχι φυσικά…

Φυσικό αέριο: Πως θα θωρακιστεί η Ελλάδα αν ο Πούτιν κλείσει την κάνουλα

Στο μικροσκόπιο δύο «δικοί μας εφοπλιστές»: Λείπει ο Μάρτης απ’τη Σαρακοστή;

Πριν από αιώνες οι καλόγεροι σε κάποια Μοναστήρια ξανα-βάφτιζαν το κρέας και το ονόμαζαν ψάρι.

Με αυτό τον τρόπο έσπαγαν το … «εμπάργκο» της νηστείας και απολάμβαναν με τον καλύτερο τρόπο το αρνάκι ή το μοσχαράκι τους, υποστηρίζοντας πως τρώνε μαριδίτσα.

Σήμερα, ποιος θα μπορούσε να μεταφέρει με τα μεγαλοπρεπή πλοία του, τα λεγόμενα LNG Carriers το ρωσικό αέριο που το βαφτίζουν ινδικό ή ακόμη και κινέζικο για να σπάνε το εμπάργκο;

Σωστά μαντέψατε, ορισμένοι Έλληνες εφοπλιστές.

Παρά την εκκαθάριση της λίστας, οι αμερικανικές αρχές (και μιλάμε για …ειδικές αμερικανικές υπηρεσίες και ο νοών νοείτω) ερευνούν εξονυχιστικά και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς δύο πασίγνωστους και βαθύπλουτους Έλληνες εφοπλιστές που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο ρωσικής παραγωγής αλλά ινδικής …ετικέτας, σε Ευρωπαϊκά αλλά και Αμερικανικά λιμάνια του Καναδά όμως, επειδή στις ΗΠΑ οι έλεγχοι προέλευσης είναι εξονυχιστικοί.

Αμφότεροι εμφανίζονται να συμμορφώθηκαν με τις υποδείξεις αλλά επί της ουσίας, με άλλο τρόπο και με «πρακτορευόμενα» γκαζάδικα που τυπικά δεν είναι δικά τους, κάνουν χρυσές δουλειές με τους Ρώσους.

Μάλιστα ορισμένοι ισχυρίζονται πως ένα τέτοιο φορτίο ξεφορτώθηκε το χειμώνα και στη Ρεβυθούσα.

Ο ένας εφοπλιστής που «δεν καταλαβαίνει τίποτε» είναι αυτοδημιούργητος μπόν βιβάν με γάμους, διαζύγια και πολλά παιδιά στο ενεργητικό του αλλά και μέλος του διεθνούς τζετ σετ, με διαρκείς περιπλανήσεις και ατέλειωτα πάρτι από Μονακό, Κάννες και Άγιο Βαρθολομαίο, μέχρι Γκστάαντ, Κουρσεβέλ και Μαλδίβες.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να είπε σε φίλο του μπανκιέρη πως «εγώ τα καταφέρνω με γυναίκα πολλά χρόνια μικρότερη και 2 ερωμένες 30 χρόνια μικρότερες, θα φοβηθώ τους Αμερικάνους πράκτορες και τελωνειακούς; Σιγά!».

Τελικά, ελιξίριο νεότητας και μακροζωίας φαίνεται πως είναι οι νεαρές σύζυγοι και ερωμένες, αλλά αν δεν υπήρχε και το λυτρωτικό Viagra ή τα παράγωγά του δεν ξέρω τί θα έκανε ο μπον βιβάν.

Ας προσέξει όμως, διότι έμπειροι και ευφυέστατοι πολιτικοί π.χ. ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, «κάηκαν» προς το τέλος του βίου τους, λόγω νεαρότερων συζύγων.

Ο άλλος εφοπλιστής είναι χαμηλών τόνων, ανήκει σε παλαιά εφοπλιστική οικογένεια με παράδοση αλλά δεν έχει καλή σχέση σήμερα με τους στενούς συγγενείς του και αποφεύγει την πολλή δημοσιότητα, αν και αυτό δεν τον έχει απαλλάξει από το μικροσκόπιο των αμερικανικών υπηρεσιών.

Αυξημένη αναμένεται σήμερα η κίνηση στα λιμάνια

Ακτή Μιαούλη: υπάρχει και τρίτος στο …κλαμπ!

Αλλά και από την Ακτή Μιαούλη, αφού μας επιβεβαίωσαν πλήρως το ρεπορτάζ για το «αμαρτωλό δίδυμο» των εφοπλιστών που πλουτίζουν καθημερινά και μάλλον δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις απειλές και τις έρευνες Αμερικανών και Ευρωπαίων, μας …έσκασαν και το μυστικό: «προσοχή: στο κόλπο υπάρχει και τρίτος μεγαλοεφοπλιστής που πάντως δεν κάνει χλιδάτη ζωή ούτε έχει νεαρή σύζυγο.

Αυτός κάνει αθόρυβα και κάτω από τα ραντάρ τις περισσότερες «χρυσές» δουλειές με τον Πούτιν αλλά παράλληλα έχει στενούς φίλους και στην Ουάσιγκτον.

Μη ρωτάς πως τα καταφέρνει όλα, είναι δαιμόνιος, αφού του έχουν κολλήσει στο λιμάνι το παρατσούκλι «Ο Βελζεβούλ», ίσως και λόγω της …απογοητευτικής εμφάνισής του. Δουλεύει μάλιστα μαζί με το γαμπρό του που είναι και αυτός εφοπλιστής.

Σε αφελέστατη δική μας ερώτηση «μα τί θα τα κάνουν πιά τόσα εκατομμύρια, τελειωμό δεν έχουν τα λεφτά που βγάζουν…» η κυνική απάντηση ήταν «ούτε τα χιλιάδες ακίνητα που αγοράζουν στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη έχουν τελειωμό…».

Παραφράζοντας τον Αλβέρτο Αϊνστάιν θα πούμε πως «το Σύμπαν και η ανθρώπινη απληστία δεν έχουν τέλος αν και για το Σύμπαν δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι…».

Διαβάστε περισσότερα