Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, ενισχυμένες από τις χαμηλότερες αποδόσεις των ομολόγων, ενώ οι επενδυτές περίμεναν μια κρίσιμη έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα μπορούσε να δώσει τον τόνο για τη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.022,39 δολάρια ανά ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ σημείωσαν επίσης άνοδο 0,2% στα 2.039,90 δολάρια.

Οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του χρυσού κυμαίνονταν κοντά στο χαμηλό τριών μηνών.

Ο χρυσός σκαρφάλωσε στο υψηλό ρεκόρ των 2.135,40 $ τη Δευτέρα σε αυξημένα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Federal Reserve, πριν πέσει πάνω από $100 στην ίδια συνεδρίαση, λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Οι έμποροι τιμολογούν με περίπου 60% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους, δείχνει το FedWatch Tool της CME.

Σημειώνεται ότι τα χαμηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ ασκούν πίεση στο δολάριο και τις αποδόσεις των ομολόγων, αυξάνοντας την ελκυστικότητα του χρυσού που δεν αποδίδει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Jerome Powell δήλωσε την Παρασκευή ότι “οι κίνδυνοι υπο- και υπερ-σφίξης εξισορροπούν”, αλλά η Federal Reserve δεν σκέφτεται να μειώσει τα επιτόκια αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το CNBC.

Οι traders τιμολογούσαν τότε πιθανότητα 70% για μείωση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, όπως έδειξε το εργαλείο FedWatch Tool της CME.

Διαβάστε ακόμη: