Ο νέος βασιλιάς της Βρετανίας, Κάρολος Γ’ επενδύει στην ποιότητα, και σύμφωνα με τον δημιουργικό διευθυντής του Gieves & Hawkes, John Harrison, από τον οποίο προμηθεύεται τα κομψά του κοστούμια, “ο Κάρολος είναι από τους λίγους άντρες που προωθεί ιδιαίτερα την ιδέα ότι ένα bespoke κοστούμι και ένα ζευγάρι χειροποίητα παπούτσια είναι μια σοβαρή επένδυση. Μας κάνει να θέλουμε να ντυθούμε καλύτερα.”

Για παπούτσια: Crockett & Jones

Με ίδρυση στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Charles Jones και τον James Crockett, ο οίκος υποδηματοποιίας που εδρεύει στο Northampton έχει προσφέρει πολλά ζευγάρια στον Βασιλιά. Όπως και οι άλλοι Άγγλοι υποδηματοποιοί, η Crockett & Jones προσφέρει μια γκάμα παπουτσιών με Goodyear ραφή. Χρησιμοποιούν μια σχολαστική διαδικασία κατασκευής 8 σταδίων που εξασφαλίζει ότι τα παπούτσια τους θα πληρούν τα αυστηρά πρότυπα του οίκου.

Για ρούχα: Barbour

Από το 1987, η βρετανική επωνυμία Barbour έχει λάβει βασιλικό εύσημο πιστοποίησης, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να προμηθεύει τον Κάρολο με “αδιάβροχα και προστατευτικά ρούχα” Η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της το 1894 στο λιμάνι του South Shields, στο νότιο-ανατολικό τμήμα της Αγγλίας, και σήμερα έχει εξελιχθεί σε μια ηγετική αγγλική μάρκα ενδύματος, με τεράστια κληρονομιά και παράδοση.

Για πουκάμισα: Turnbull & Asser

Για τον Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα καλοραμμένο πουκάμισο αποτελεί τη βάση των περισσότερων ρούχων που διαθέτει, και η Turnbull & Asser είναι η μάρκα στην οποία στρέφεται για να το αποκτήσει. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1885 και δημιουργεί κατά παραγγελία πουκάμισα για τον Κάρολο εδώ και πολλές δεκαετίες.

Για κοστούμια: Gieves & Hawkes

Oι αγαπημένες μάρκες του Βασιλιά Καρόλου

Πολλά κοστούμια του Καρόλου προέρχονται από τους Anderson & Sheppard, στην οδό Old Burlington του Mayfair, αλλά ο οίκος ραπτικής Gieves & Hawkes που βρίσκεται στο νούμερο 1 της Savile Row ευνοείται ιδιαίτερα από τον μονάρχη.