Ο  ηθοποιός και κάτοχος Όσκαρ, ο οποίος κατά την διάρκεια της καριέρας του έχει συνεργαστεί με μερικούς από τους καλύτερους σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των Τζόελ Κοέν, Βέρνερ Χέρτζογκ και Φράνσις Φορντ Κόπολα, είναι επίσης γνωστός και για την εμφάνιση του σε υποδεέστερες ταινίες, αλλά και σε μεγάλες αποτυχίες στο box office. Ωστόσο, παρά τη μοναδικά ποικιλόμορφη δουλειά του, διατηρεί τη φήμη για τη δέσμευσή του σε κάθε ταινία ανεξάρτητα από το μέγεθος ή τον προϋπολογισμό της, και μάλιστα επαινέθηκε πρόσφατα από τον σπουδαίο κινηματογραφιστή Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, ο οποίος τον περιέγραψε “master”

Οι σκηνοθέτες

Ο πρωταγωνιστής της επερχόμενης ταινίας “The Unbearable Weight of Massive Talent” συμμετείχε σε ένα AMA (Ask Me Anything) στο Reddit και αποκάλυψε στο κοινό τους σκηνοθέτες με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί σε μελλοντικά έργα.

“Θα μου άρεσε πολύ να δουλέψω με τον Κρίστοφερ Νόλαν, τον Άρι Άστερ, τον Ρόμπερτ Έγκερ, αλλά και τον Σπάικ Λι”, είπε ο Κέιτζ, προκαλώντας το ενδιαφέρον του κοινού, δεδομένου ότι επέλεξε τέσσερις σημαντικούς σκηνοθέτες που ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό στυλ.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι ακόμα κι αν κανένας από τους σκηνοθέτες δεν αποφασίσει να δεχτεί την προσφορά του, ο Κέιτζ θα συνεχίσει να είναι ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ηθοποιούς της βιομηχανίας, και δεν θα σταματήσει να αναζητά προκλητικούς και ενδιαφέροντες ρόλους.

“The Batman”

Ο Νίκολας Κέιτζ ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα, ότι το επόμενο βήμα που θέλει να κάνει στην καριέρα του είναι να υποδυθεί έναν συγκεκριμένο χαρακτήρα του κινηματογραφικού σύμπαντος της DC.

Ο διάσημος ηθοποιός είπε στους δημοσιογράφους του SXSW ότι ενδιαφέρεται να αναλάβει τον ρόλο του κακού Egghead (Αυγοκέφαλου) σε ένα πιθανό σίκουελ του “The Batman” του Ματ Ριβς, και μάλιστα έχει ήδη κάνει πρόταση στα στελέχη της Warner Bros. Αν και η συνέχεια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, ο Κέιτζ αποφάσισε να προτείνει τον εαυτό του, για κάθε ενδεχόμενο.