Μπορεί ενίοτε , όπως συμβαίνει στις τελευταίες συνεδριάσεις λόγω ανοιχτών συμβολαίων σε Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς, οι τιμές των μετοχών να μην ακολουθούν ακατάπαυστη ανοδική πορεία και να παρατηρούνται αυτονόητες διορθώσεις, ωστόσο το γεγονός είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι ήδη 3 μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου βρίσκονται στο κάδρο του ενδιαφέροντος εγχώριων και κορυφαίων ξένων επενδυτικών οίκων!

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από τα μεγάλα σπίτια του εξωτερικού και τους πλέον έγκυρους διεθνείς αναλυτές, κατά το 2024 Alpha bank, Τρ. Πειραιώς και ΔΕΗ αναμένεται να καταστούν εκ των βασικών πρωταγωνιστών της χρηματιστηριακής αγοράς!

Πέραν πάσης αμφιβολίας, μετά την αναβάθμιση της εθνικής οικονομίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, οι μετοχές των τραπεζών είναι φθηνές και ειδικά της Alpha και της Τρ. Πειραιώς θεωρούνται ως οι φθηνότερες, που παρεμπιπτόντως έχουν μπροστά τους και μεγάλο στόρυ!

Η Alpha Bank, η οποία διαθέτει ένα άριστο μάνατζμεντ υπό τον Βασίλη Ψάλτη, μετά το επιτυχημένο road show στο Λονδίνο, έχει μπροστά της όλες τις προοπτικές να διανοίγονται, τόσο όσον αφορά επενδυτική και αναπτυξιακή πορεία, αλλά και όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις των Ιταλών αλλά και του Ολλανδού Χόλτερμαν, που αποτελούν τους δύο κορυφαίους επενδυτές την ώρα τούτη, κατά την οποία το ποσοστό του γνωστού αμερικανικού μεγαλοεπενδυτή Πόλσον βαίνει μειούμενο!

Πέραν πάσης αμφιβολίας η Διοίκηση της Alpha και του Β. Ψάλτη προσωπικά, που κινήθηκε ουσιαστικά και ταχύτατα με την Unicredit, άλλαξε όλα τα δεδομένα στην τραπεζική αγορά και πυροδότησε εξελίξεις.

Την ίδια ώρα, τεράστιο διαφαίνεται το ενδιαφέρον και για την Τρ. Πειραιώς, που υπό την Διοίκηση Μεγάλου έκανε τεράστια βήματα εξυγίανσης και ανάπτυξης, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες το placement για το 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ έχει «κλειδώσει» για τον Φεβρουάριο, με το διεθνές ενδιαφέρον να είναι αξιοσημείωτο!

Και στην υπόθεση αυτή η συμβολή του Χρ. Μεγάλου θεωρείται κρίσιμη και καθοριστική καθώς φέρεται να έχει διασφαλίσει την έκδοση εκ των προτέρων και στον υπέρτατο βαθμό!

Η τρίτη κορυφαία επιλογή για τους ξένους επενδυτές για το 2024 είναι η ΔΕΗ, που πλέον όχι μόνο έχει κατακτήσει την πρωτοκαθεδρία στην Ελλάδα, αλλά υπό την απολύτως επιτυχημένη διοίκηση Στάση, που θεωρείται πλέον maitre του είδους οδηγώντας μια πτωχευμένη επιχείρηση από την απαξία στην κυριαρχία, κινείται επιθετικά και στο διεθνές περιβάλλον όπου μέσα από αναπτυξιακές κινήσεις και εξαγορές (τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Βαλκάνια) καθιερώνεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς ευρωπαικούς ενεργειακούς παίκτες!

Οι επιτυχίες Στάση τόσο όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομικών αποτελεσμάτων όσο και την εξυγίανση της Δημόσιας επιχείρησης που προ μερικών ετών επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο χείλος του γκρεμού, του κατακερματισμού και του πλιάτσικου από τα συμφέροντα, τον έχουν καταστήσει ως έναν εκ των κορυφαίων της αγοράς, στον οποίο η εμπιστοσύνη της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού είναι τεράστια!

Διαβάστε ακόμη: