search

LIFESTYLE

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ: Εκατομμυριούχοι από μια ταινία

Οι αποδοχές των καταξιωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ είναι ως γνωστόν μεγάλες, αλλά παρατηρούνται και σημαντικές διαφορές μεταξύ τους το 2022.

Χόλιγουντ

Οι αποδοχές των καταξιωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ είναι ως γνωστόν μεγάλες, αλλά παρατηρούνται και σημαντικές διαφορές μεταξύ τους το 2022. Μάλιστα, σύμφωνα με υπολογισμούς του Variety, οι φετινές αποδοχές του πρώτου στη λίστα των πιο ακριβοπληρωμένων ανδρών ηθοποιών απέχουν δεκάδες εκατομμύρια από τους τελευταίους.

10. Joaquin Phoenix – 20 εκατ. δολάρια

Ο 48χρονος ηθοποιός συνεργάστηκε αρχικά με την Warner Bros για να ενσαρκώσει το ρόλο του Arthur Fleck, του σκοτεινού «κακού» της DC Marvel, δηλαδή του Joker. Για την ταινία του 2019 πληρώθηκε 4,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Variety. Ωστόσο έκτοτε, η αξία του φαίνεται να εκτοξεύθηκε, φτάνοντας τα 20 εκατ. δολάρια για το Joker 2, στο οποίο θα πρωταγωνιστεί δίπλα στην Lady Gaga.

9. Tom Hardy – 20 εκατ. δολάρια

Γνωστός από τους πρώτους του ρόλους στο RocknRolla και το Inception, οι αποδοχές του Hardy άρχισαν να εκτοξεύονται μετά τη συνεργασία του με τη Marvel για τις ταινίες Venom. Ο 45χρονος ηθοποιός φέρεται να πήρε 20 εκατ. δολάρια για το νέο του ρόλο στην τρίτη ταινία Venom.

8. Vin Diesel – 20 εκατ. δολάρια

Οι αποδοχές για την ενδέκατη ταινία Fast and Furious φτάνουν τα 20 εκατ. δολάρια για τον Vin Diesel. Θα πρωταγωνιστεί ως «Dom Toretto» στο Furious X.

7. Chris Hemsworth – 20 εκατ. δολάρια

Όταν ο Chris Hemsworth συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τη Marvel στο ρόλο του Thor, θεωρείτο ακόμη ανερχόμενο όνομα στο Χόλιγουντ. Πλέον, ο 39χρονος ηθοποιός έχει δει τις αποδοχές του να εκτοξεύονται από 122.000 δολάρια στα 20 εκατ. δολάρια για την ταινία Extraction 2.

6. Will Ferrell – 20 εκατ. δολάρια

Γνωστός για τους κωμικούς του ρόλους, οι αποδοχές του 55χρονου ηθοποιού φτάνουν τα 20 εκατ. δολάρια φέτος για τον ρόλο του στο Spirited, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Variety.

5. Dwayne «The Rock» Johnson – 22,5 εκατ. δολάρια

Από επαγγελματίας παλαιστής σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο «The Rock» φέρεται να πήρε 22,5 εκατ. δολάρια για το ρόλο του στο Black Adam της DC Comics. Ο 50χρονος ηθοποιός όμως πληρώνεται επιπλέον εκατομμύρια, προωθώντας την ταινία στους λογαριασμούς του στα social media, αφού μόνο στο Instagram έχει περισσότερους από 350 εκατ. ακολούθους.

4. Brad Pitt – 30 εκατ. δολάρια

Ανέκαθεν, ο Pitt βρισκόταν στις λίστες με τους ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς. Φέτος, ο 58χρονος ηθοποιός και παραγωγός διασφάλισε 30 εκατ. δολάρια για τη νέα ταινία της Apple Studios, στην οποία θα παίζει τον βετεράνο οδηγό της Formula 1.

3. Leonardo DiCaprio – 30 εκατ. δολάρια

Ο DiCaprio επίσης βρίσκεται εδώ και χρόνια ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους ηθοποιούς, λόγω της μακράς λίστας βραβευμένων ταινιών στις οποίες συμμετείχε. Ο επόμενος ρόλος του 48χρονου ηθοποιού στο Killers of the Flower Moon οδήγησε σε συμφωνία 30 εκατ. δολαρίων. Στην ταινία θα πρωταγωνιστεί επίσης ο Robert De Niro σε σενάριο του Martin Scorsese.

2. Will Smith – 35 εκατ. δολάρια

Παρότι πολλοί διερωτήθηκαν εάν η καριέρα του Will Smith θα τελείωνε φέτος μετά το χαστούκι στον Chris Rock στα Oscars, φαίνεται πως η τελευταία του ταινία, το Emancipation, απέσπασε πολύ θετικές κριτικές, αλλά και συμφωνία 35 εκατ. δολαρίων.

1. Tom Cruise – 100 εκατ. δολάρια

Με πολύ μεγάλη διαφορά στην κορυφή των πιο ακριβοπληρωμένων ηθοποιών του Χόλιγουντ βρίσκεται ο Tom Cruise, λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε φέτος το sequel του Top Gun. Η αρχική συμφωνία του 60χρονου ηθοποιού ήταν στα 13 εκατ. δολάρια, τα οποία όμως αυξήθηκαν λόγω του μεριδίου που πήρε από τις συνολικές πωλήσεις εισιτηρίων και εσόδων της ταινίας.

 

Διαβάστε ακόμη: