Ο Φλόριαν Βιρτζ συστήθηκε πέρσι στο ευρύ κοινό και έχει ήδη τρελάνει κόσμο με τις επιδόσεις του. Ο 18χρονος επιτελικός μέσος της Λεβερκούζεν αποτελεί φέτος βασικό και αναντικατάστατο κομμάτι της ενδεκάδας των «Ασπιρινών». Ο νεαρός έχει καταφέρει σε πέντε αγώνες σε επίπεδο Μπουντεσλίγκα να πετύχει τέσσερα γκολ και να δώσει ισάριθμες ασίστ.

Οι Γερμανοί ήδη μιλούν για έναν ποδοσφαιριστή που έχει όλα τα εφόδια για να γράψει ιστορία. Άπαντες ωστόσο ακόμη δε ξέρουν ποιος θα είναι ο τόπος του εγκλήματος. Ποια θα είναι η ομάδα που θα επόμενα χρόνια θα καρπωθεί το τεράστιο αυτό ταλέντο και θα πορευτεί μαζί του στον δρόμο των επιτυχιών.

Το ρεπορτάζ της γερμανικής Bild αναφέρει πως ο Φλόριαν Βιρτζ έχει ήδη προσεγγίσει τους το σύνολο της ελίτ της ποδοσφαιρικής Ευρώπης. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ περιμένουν στη γωνία. Κατά τους Γερμανούς όμως και σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο λόγο για την απόκτηση των δικαιωμάτων του έχει η Μπάγερν Μονάχου.

Η Bild αναφέρει πως οι Βαυαροί είναι το μεγάλο φαβορί. Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν ήδη κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τη διοίκηση της Λεβερκούζεν. Οι «Ασπιρίνες» ξέρουν πως έχουν στις τάξεις τους έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να τους αποφέρει τεράστια ποσά. Το συμβόλαιο της Μπάγερ με τον Βιρτζ ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2026.

Αυτό σημαίνει αυτόματα πως η ομάδα θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο αξιώνοντας στην ουσία το ποσό που εκείνη επιθυμεί. Η χρηματιστηριακή αξία του παίκτη αυτή την ώρα ξεπερνάει τα 45 εκατομμύρια ευρώ. Είναι σαφές όμως πως το νούμερο αυτό στην πραγματικότητα είναι ψίχουλα σε σχέση με αυτά που θα πέσουν στο τραπέζι.